Reurbanització

L’Ajuntament presenta a la ciutadania la proposta de nova pavimentació per al nucli històric de Sitges

Els primers treballs, de reparació de les canalitzacions d’aigua, començaran al novembre al carrer de Pau Barrabeitg i al carrer de la Carreta

L’Ajuntament presenta a la ciutadania la proposta de nova pavimentació per al nucli històric de Sitges  . Ajuntament de Sitges

L’Ajuntament presenta a la ciutadania la proposta de nova pavimentació per al nucli històric de Sitges . Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Ajuntament de Sitges ha presentat a la ciutadania, en el marc d’una audiència pública celebrada aquest dilluns, la proposta per a la pavimentació dels carrers del nucli històric de Sitges. La previsió és que implementar un nou model un cop finalitzin els treballs de reparació a les canalitzacions que es portaran a terme al carrer Pau Barrabeitg i al carrer Carreta i que es preveu que durin uns 8 mesos.

La proposta de l’Ajuntament és mantenir l’essència més pròpia dels carrers de la vila, però complint amb el Decret 209/2023 del Codi d’accessibilitat de Catalunya, que inclou els paràmetres per a una bona intervenció en els espais públics urbanitzats (Ordre TMA/851/2021 i CTE), així com els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que venen pautats per la normativa europea, i els costos previsibles derivats del manteniment, conservació i neteja dels carrers.

El projecte de millora dels carrers del nucli històric parteix de la diagnosi feta sobre l’estat actual dels carrers, on s’han detectat deficiències.

Malgrat que ara es comença l’obra amb el carrer Pau Barrabeitg i carrer Carreta, la renovació de paviment per a la resta de carrers es farà a mesura es facin reformes que requereixin aixecar el sòl, com és el cas de la xarxa d’aigües a aquests dos carrers. La regidora d’Urbanisme, Carme Gasulla Blanco, ha explicat a l’audiència que “aquesta obra representa una oportunitat per sumar l’essència dels carrers de sempre incorporant-hi les lleis d’obligat compliment com la d’accessibilitat”.

L’Audiència pública ha servit per mostrar els criteris principals que poden regir els carrers Pau Barrabeitg, de la Carreta i la resta de vies, a mesura que es vagin completant. L’ús de la pedra com element característic i integrat a l’entorn és un dels punts clau. Aquesta pedra, però, tindrà tonalitats clares i diferenciades, segons vulgui marcar un espai de vorera o un espai central de carrer. A més, la nova pavimentació es faria amb peces geomètriques que es puguin reemplaçar en el cas que calgui aixecar, en un futur, una part del carrer per fer reparacions en el subsòl. Com explica la regidora Gasulla, “la proposta és que cada carrer tingui la seva singularitat, dins d’un projecte urbanístic comú per a tots els carrers del nucli històric-artístic”.

El projecte presentat per l’Ajuntament de Sitges en l’Audiència pública va comptar amb la introducció de la regidora d’Urbanisme, i amb l’explicació de Maria Rull, arquitecta de l’Ajuntament, i Josep Maria Pujol, arquitecte i redactor del Catàleg del Patrimoni de Sitges. En el torn obert de preguntes, tots tres van respondre els dubtes i inquietuds del públic.

Per tancar l’acte, l’Alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell Abella, va remarcar que “aquest és un projecte obert a la participació ciutadana. Al carrer de la Carreta s’han d’arreglar les xarxes d’aigua, però la pavimentació serà l’últim pas” i ha afegit que “recollim les propostes que han sorgit, les estudiarem i farem partícips d’aquest procés tant al veïnat del carrer de la carreta com a tot Sitges”.

En aquesta línia de participació, l’Audiència pública d’aquest dilluns va estrenar uns plafons expositius on es recullen les actuacions i criteris del projecte de nova pavimentació del nucli històric i artístic. Aquests plafons s’exposaran en diversos indrets de Sitges, per al coneixement de la ciutadania. Aquest dimecres els plafons s’instal·laran al pavelló de Pins Vens i posteriorment al Mercat i als casals de la gent gran.

Des d’avui, es pot consultar tota la informació relativa a aquest projecte al web municipal a l’adreça www.sitges.cat/carrers . Dins dels canals de participació de l’Ajuntament de Sitges, també s’ha obert un espai a la plataforma Participa 311 per aportar idees, inquietuds i propostes. El correu electrònic urbanisme@sitges.cat també està a la disposició de la ciutadania per resoldre dubtes sobre aquest projecte, que a les xarxes socials s’aplega amb l’etiqueta #CarrersSitges.

 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local