La Bisbal contracta la redacció del catàleg de masies i cases rurals en sòl no urbanitzable. Ajuntament de la Bisbal
Redacció |
La Bisbal del Penedès
12-11-2024 19:52
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
La Junta de Govern de l'11 de novembre ha aprovat, a petició de la Regidoria d'Urbanisme, un contracte amb Ignasi Forcada, per un import de 12.826€ (IVA inclòs), per a la redacció del catàleg de masies i cases rurals de la Bisbal del Penedès en sòl no urbanitzable. El catàleg es redactarà en base a les "Directrius de contingut per als catàlegs de béns i plans especials de protecció" de la Generalitat de Catalunya" i està previst que inclogui una trentena d'edificis del municipi.
El Pla especial de masies i cases rurals en sòl no urbanitzable estableix que el planejament urbanístic general o especial ha d'identificar en un catàleg específic les construccions situades en sòl no urbanitzable susceptibles de reconstrucció o de rehabilitació i justificar les raons que determinen la seva preservació o, si s'escau, la seva recuperació, d'acord amb allò que s'ha fixat per l'article 47.3 de la Llei d'Urbanisme (Decret Legislatiu 1/2010). Per aquest motiu, l'Ajuntament de la Bisbal del Penedès tira endavant aquest contracte, amb l'objectiu de catalogar les masies i cases rurals existents.
Aquest contracte inclou:
-Treball de camp: Visita "in situ" i recollida d'informacions. Identificació de les característiques i dels valors de cada masia. Aixecament amb tècnica de dron (d'acord amb la legislació vigent i amb autorització de la propietat) d'espais inaccessibles. Identificació volumètrica de les diferents construccions que conformen cada masia. Identificació de l'accés i de l'entorn immediat de cada masia. Recull fotogràfic. Estudi de la bibliografia existent.
* En cas que no sigui possible accedir a l'interior d'algunes masies (per risc d'esfondrament, espais tapiats, etc.), l'estudi només descriurà els elements exteriors i/o visibles.
-Redacció del catàleg: Memòria informativa i justificativa de cada element, amb la identificació de cada masia (dades generals, plànol de localització, plànol de volumetries, etc.); descripció de la masia (època, estil, superfícies, conservació, dades històriques, etc.). Identificació dels valors i motivacions de la seva preservació i recuperació; determinacions normatives i annex fotogràfic i gràfic de cada masia.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!