Reurbanització

Sitges obre una consulta ciutadana per triar el paviment dels carrers del nucli històric

El procés participatiu, iniciat aquest dimecres, estarà obert fins al dilluns 5 de maig i es podrà votar tant de forma telemàtica com presencial.

Sitges obre una consulta ciutadana per triar el paviment dels carrers del nucli històric. Ajuntament de Sitges

Sitges obre una consulta ciutadana per triar el paviment dels carrers del nucli històric. Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Ajuntament de Sitges ha obert una consulta ciutadana per escollir quin serà el tipus de paviment que lluiran els carrers del conjunt històric i artístic de la vila. El procés participatiu, iniciat aquest dimecres, estarà obert fins al dilluns 5 de maig i es podrà votar tant de forma telemàtica com presencial.

Els primers carrers on s’aplicarà el model escollit seran els carrers Carreta i Pau Barrabeitg, un cop finalitzades les obres de renovació de les canonades d’aigua. L’opció guanyadora no només es farà servir en aquests dos carrers, sinó que marcarà l’estil per a futures actuacions de repavimentació dins el nucli històric.

Durant la sessió informativa celebrada al Miramar – Centre Cultural, on es va presentar el projecte i les tres opcions de paviment, els assistents ja van poder dipositar les primeres paperetes. Al pati del mateix centre es pot veure una mostra física de les tres propostes, visitable fins al diumenge 4 de maig.

Els punts de votació presencial habilitats es troben en cinc equipaments municipals:

Miramar – Centre Cultural (Davallada, 12)

Centre de Formació d'Adults (Sant Honorat, 26-28)

Casal d'Avis (Joan Maragall, 40)

Ajuntament de Sitges (Pl. de l'Ajuntament, s/n)

OAC (carrer Nou, 12)

També es pot participar en línia a través del web municipal www.sitges.cat/carrers, entrant al portal Participa311. A més, s’organitzen diversos punts de votació assistida a l’espai públic entre el 23 i el 29 d’abril, com ara al Cap de la Vila, la plaça de Catalunya o el Mercat municipal.

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell Abella, va destacar durant la presentació que “les tres opcions compleixen amb els codis d’accessibilitat i respecten l’essència del conjunt històric”. També va avançar que la proposta escollida es traslladarà a la Generalitat per a l’aval definitiu.

Per la seva banda, la regidora de Participació Ciutadana, Eva Martín Martínez, va celebrar que “malgrat que Sitges encara no té una cultura participativa consolidada, és essencial promoure-la i implicar la ciutadania en decisions rellevants”.

El recompte de vots es farà un cop finalitzada la consulta i els resultats es faran públics posteriorment.  

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local