Flash

Una unitat mòbil pel servei de Teleassistència a les comarques de Baix Llobregat, l'Anoia, el Garraf i l'Alt Penedès

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Diputació de Barcelona va posar en marxa durant l'any 2006 tres Unitats Mòbils: la que demà es presenta -i que es troba en funcionament des del mes d'abril- visita la zona del Baix Llobregat, Alt Penedès i Garraf; la segona cobreix la zona del Vallès Oriental, el Vallès Occidental i el Bages; i una tercera que entrà en funcionament al setembre i que cobreix la zona del Maresme i també una zona del Vallès Occidental. En aquest moment, 250 municipis reben aquest servei.

Les Unitats Mòbils tenen la missió de millorar el servei de Teleassistència a través d'un millor grau de servei personalitzat, reforçant les visites a domicili, el recordatori de l'agenda, actuar en casos de caigudes o altres emergències i establir una estreta comunicació entre el Servei Local de Teleassistència i les persones usuàries.

Aquesta Unitat mòbil dóna cobertura a 58 municipis amb un total de 4.302 persones usuàries. Per comarca, el Baix Llobregat té en el programa 30 municipis amb un total de 3.124 persones usuàries; Garraf, 5 municipis amb 830 persones usuàries; Alt Penedès amb 19 municipis i 331 usuaris, i Anoia amb 4 municipis i 17 persones usuàries.

A la província – excepte la ciutat de Barcelona – actualment hi ha més de 15.500 persones usuàries que disposen l'aparell de teleassistència, amb una demanda mitjana de 55 aparells diaris, el que suposa atendre 1100 noves demandes cada mes. En aquest sentit, la Diputació té la voluntat de créixer fins a garantir el servei a les persones més grans de 80 anys que visquin soles, com a col•lectiu de prioritat.

Pel que fa al perfil d'usuaris, el 76% són dones i el 24% homes; el 62% d'aquestes persones tenen més de 80 anys, i gairebé el 60% viuen soles. Quan a la tipologia de les trucades, el 62% corresponen a trucades que el Servei fa pel seguiment de la situació de l'usuari, recordatori de medicació, etc.; el 33, 5% les fa l'usuari per demanar informació o ajut en casos de caigudes o crisis de angoixa i el 4,5% restant les fa també l'usuari buscant la conversa per situació de soledat.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local