Ajt Vilanova i la Geltrú. Vilanova i la Geltrú connecta el polígon Les Roquetes a la fibra òptica
Redacció |
15-01-2012 13:19
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Aquesta xarxa de fibra òptica ha estat desplegada per la Generalitat de Catalunya, com a prova pilot, en el marc del projecte Banda Ampla Industrial que desenvolupa el Govern català. L'objectiu és fer el territori més competitiu i atractiu de cara a la implantació de noves empreses i la generació d'activitat econòmica.
La primera tinent d'Alcaldia i regidora de Societat de la Informació, Ariadna Llorens, ha destacat que "l'acte d'avui és un pas molt important per aconseguir que VNG tingui més oportunitats de futur econòmic". En aquest sentit, ha continuat la regidora Llorens "ens trobem en un moment cabdal i de gran importància i aquesta fibra òptica que avui inaugurem és una oportunitat per fer que VNG sigui una ciutat que ostenti el lideratge tecnològic al territori". Ariadna Llorens també ha agraït el suport de la Generalitat, que de vegades no es tradueix en inversions econòmiques, però sí de suport a iniciatives com aquesta o bé "en el fet que Vilanova i la Geltrú pugui estar present en el Mobile World Congress".
Per la seva banda, David Andreu ha destacat que la voluntat de l'operador català Anxanet és "fer un projecte a mida de cada empresa per tal que la connexió a la fibra òptica sigui factible amb el menor cost possible". L'objectiu és que l'inici del servei es realitzi durant el primer semestre de 2012. Així mateix, David Andreu s'ha mostrat satisfet pel fet que hagi estat mitjançant una empresa vilanovina (ADQUA), com a part integrant de l'operador Anxanet, que la fibra òptica serà una realitat a la capital del Garraf. En aquest sentit Andreu ha afirmat que "avui és un dia assenyalat que farà que Vilanova i la Geltrú estigui en els primers vagons del tren de la fibra òptica". Així mateix, el responsable de l'operador Anxanet ha finalitzat destacant "l'esforç i la coordinació de les administracions, Ajuntament de VNG i Generalitat, i de l'empresa privada per fer que les empreses del nostre territori siguin més competitives i atractives per a la inversió econòmica". Per David Andreu actualment "el sector tecnològic és el que ens ha de fer sortir d'aquesta crisi". En aquests termes també s'ha pronunciat el director general de Telecomunicacions de la Generalitat, Carles Flamerich, qui ha afirmat que "infraestructures com aquesta són eines que han d'ajudar a superar els reptes que tenim com a país".
La presentació s'ha realitzat a l'auditori de Neàpolis
Durant la seva intervenció, Carles Flamerich ha assenyalat que com a govern "tenim clar que les noves tecnologies han de ser una de les palanques de transformació de Catalunya". Per aquest motiu, ha explicat el director general de Telecomunicacions des de la Generalitat s'ha posat en marxa el programa Banda Ampla Industrial i s'ha apostat també per ser competitius en l'àmbit "no ser porucs" i ha animat "les empreses i la ciutadania a valorar les tecnologies com un factor positiu de canvi i de negoci". Així mateix ha parlat que aquest és un moment on "des de la Generalitat demanem al sector que s'agrupi per poder treballar conjuntament i ser més potents i competitius".
Finalment ha intervingut l'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras, qui ha reiterat que "el principal objectiu del govern municipal és treballar pel desenvolupament econòmic de la ciutat i del territori". Així doncs, Neus Lloveras ha afirmat que una forma d'aconseguir-ho és "donar recolzament a les iniciatives empresarials perquè tinguin èxit". En aquest sentit, l'alcaldessa de VNG ha comparat la implantació de la fibra òptica als polígons industrials amb l'obertura de la C-15, ja que "tant necessari és que hi hagi bona connexió de vehicles com bona connexió de les comunicacions a través de les noves tecnologies".
De la connexió al polígon Les Roquetes se'n podran beneficiar fins a 50 empreses ubicades a Vilanova i la Geltrú, que gaudiran d'un notable increment de les prestacions i capacitats de connectivitat de les infraestructures de banda ampla en comparació al que avui en dia hi ha disponible. La velocitat de connexió servida a les empreses en aquest cas serà a la carta, podent demanar el que necessitin sense límit. El nus de comunicacions, que es troba a l'edifici Neàpolis, servirà també per promoure actuacions similars a d'altres polígons de la ciutat i iniciar el desplegament de la fibra òptica fins a les llars de la ciutat.
Aquesta nova prova pilot a VNG s'afegeix a les dues que ja s'han engegat a dos polígons industrials de Manresa (Bufalvent i Plana de Pont Nou), amb l'objectiu de valorar la idoneïtat tècnica i comercial, en un polígon industrial català tipus, del desplegament de fibra òptica executat en el marc del projecte Banda Ampla Industrial que du a terme la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació (DGTSI) del Departament d'Empresa i Ocupació, amb el cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).
Més informació
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!