Diputació de Barcelona. El poll d'àliga cuabarrada del Parc del Garraf abandona el niu
Redacció |
Olivella
10-06-2015 17:49
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El poll d'àguila cuabarrada del Parc del Garraf ha alçat el vol i ha abandonat el niu, segons s'ha pogut veure a través de la webcam que hi ha instal·lada. El primer vol es va produir el cap de setmana del 30-31 de maig, i des de llavors ja no ha tornat al niu. El seu seguiment forma part del "Programa de conservació de l'àliga cuabarrada del Parc del Garraf", espai on viuen tres parelles d'aquesta espècie.
A causa d'una fallada tècnica del gravador de la webcam, no es disposa de les imatges enregistrades del moment de la sortida. De tota manera, quan els polls marxen del niu, romanen encara un temps per la zona per tal d'aprendre a caçar i, de vegades, hi tornen esporàdicament. Després de l'estiu, el poll marxarà definitivament a buscar una zona diferent on emprendre una nova vida.
El programa de seguiment i conservació de l'àliga cuabarrada al Parc del Garraf es va iniciar l'any 2003, amb la instal·lació d'una càmera en un niu amb l'objectiu de conèixer millor quin és el comportament, la dieta i els costums d'aquesta espècie durant l'època de nidificació, incubació i criança dels polls.
Actualment, hi ha instal·lades tres càmeres que permeten observar el procés reproductiu d'aquesta espècie, l'Aquila fasciata, classificada com a espècie vulnerable per la UICN (Unión Internacional para la Conservación de la Naturaleza). És un rapinyaire diürn que necessita d'espais oberts per alimentar-se i, de les 65 parelles que hi ha Catalunya, tres viuen al Parc del Garraf..
El Pla de seguiment i conservació de l'àliga perdiguera o cuabarrada, es desenvolupa des de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, i inclou línies de treball com la millora d'hàbitat, el seguiment del procés reproductiu, l'anàlisi de la dieta i el radioseguiment d'exemplars.
Per conèixer amb més profunditat aquest animal, podeu, per una banda, visitar el canal YouTube de l'àguila cuabarrada, on hi ha diversos vídeos del seguiment del niu corresponents al 2015, així com els d'anys anteriors. També es pot consultar el Blog de l'àliga cuabarrada, on s'expliquen detalladament, i s'acompanyen de gravacions, diferents moments de l'evolució i creixement del poll.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!