Nuesa multitudinària al centre de Barcelona per denunciar l'ús de pells d'animals. ACN
ACN |
Barcelona
06-12-2015 16:39
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
La plaça de Catalunya ha estat escenari aquest diumenge d'una acció reivindicativa protagonitzada per un centenar d'homes i dones que s'han amuntegat a terra, completament nus i ruixats amb sang artificial. Convocada per l'entitat AnimaNaturalis, l'acció, que arriba a la onzena edició, vol denunciar el sacrifici de milions d'animals cada any per comercialitzar amb la seva pell. L'objectiu és allunyar al consumidor potencial la idea que les peces de vestir fetes amb pells no són un indicatiu de luxe, qualitat i exclusivitat, sinó de patiment i crueltat. AnimaNaturalis apunta que per confeccionar un sol abric s'han de sacrificar 20 guineus o 70 visons o conills i fins a 300 xinxilles.
Fures, foques, conills, vaques o, fins i tot, gossos i gats en alguns països asiàtics són altres animals que es fan servir per fer peces de vestir. La tria de la plaça de Catalunya de Barcelona no ha estat casual. AnimaNaturalis ha demanat formalment a la cadena de grans magatzems El Corte Inglés que suprimeixi la venda de pells. Considera que la 'llei de l'oferta i la demanda' no encaixa amb aquesta pràctica. L'entitat no ha rebut resposta i, per aquest motiu, començarà una campanya adreçada a l'empresa per tal que canviï la seva filosofia per una de més "ètica" que no suposi el patiment d'éssers vius.
AnimaNaturalis assenyala que recentment a Holanda –la tercera potència mundial en producció de pells per darrere de la Xina i Dinamarca-, ha aprovat la prohibició de les granges d'animals destinats a la pelleteria, fet que suposa la clausura de 160 locals que produïen 5 milions de pells cada any. L'organisme apunta que en aquests indrets es duen a terme pràctiques com el gasejar, electrocutar o espellar vius els animals. Regne Unit, Alemanya, Croàcia, Suècia i Àustria són altres països on s'han pres mesures similars. Des del 2007, a més, està prohibida la importació a Europa de pells de gats i gossos, que normalment venien de la Xina.
L'acció, que es realitza a nivell de tot l'estat espanyol se celebra per onzena vegada consecutiva a Barcelona "per la gran presència de turistes en aquestes dates, doncs creiem que és la millor ciutat per difondre el nostre missatge", afirma Sílvia S.Rubio, portaveu d'AnimaNaturals Espanya. "Barcelona és també la ciutat del disseny i la moda. És pionera en aquest àmbit", continua Rubio. "Però ara el que volem és que sigui també pionera en l'eradicació d'ús de pells d'animals", conclou.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!