Pla de Mobilitat Urbana

Sitges demana la participació ciutadana per debatre la mobilitat de la vila

La jornada tindrà lloc a l'Edifici Miramar el proper 14 de juny i les propostes ciutadanes seran incorporades al Pla de Mobilitat Urbana de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'Ajuntament de Sitges organitza una jornada informativa i participativa sobre la mobilitat urbana de la vila que comptarà amb la presència de l'Alcalde de Sitges, Miquel Forns, i la regidora d'Espai Urbà, Carme Almirall, així com els tècnics de la Diputació de Barcelona que gestionen el desenvolupament del pla. Durant la jornada, que tindrà lloc a l'Edifici Miramar el proper 14 de juny a dos quarts de set de la tarda, es donarà a conèixer els resultats de l’estudi de diagnosi de la mobilitat de Sitges i es debatran les propostes de millora amb els ciutadans per incorporar múltiples visions, mitjançant una dinàmica de grups amb els assistents que vulguin participar.

La jornada participativa s'emmarca en els treballs d’elaboració del Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible de Sitges, actualment en la fase de plantejament d’objectius, alternatives i propostes. Els ciutadans interessats en fer arribar propostes a l’Ajuntament de Sitges poden fer-ho a través dels correus mobilitat@sitges.cat; participacio@sitges.cat; i plamobilitat@sitges.cat, així com consultar la diagnosi a www.sitges.cat/mobilitat.

La diagnosi, presentada pel govern el passat mes d'abril, revela que dels 86.238 desplaçaments diaris el 59% són interns dins la vila, i d’aquests el 45% es mouen a peu o bicicleta i el 12,3% en transport públic. Del document s’extreu que la major intensitat de la mobilitat a peu es registra en els itineraris d'accés al centre des de l'estació, sent el passeig i el carrer Sant Francesc algunes de les vies més transitades pels vianants. La diagnosi revela, a més, que cal promocionar encara més el transport públic, tot i que el servei de l'autobús registre cada cop més usuaris, i els carrils bicicleta.

El Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) és una eina bàsica per a les administracions locals a l’hora de planificar de manera integrada les estratègies de mobilitat sostenible dels municipis. El seu caràcter transversal també fa que les aportacions del PMUS contribueixin a la millora del medi ambient, de l’entorn urbanístic i del nivell socioeconòmic dels municipis.
 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local