Al volant, tria el bon camí

Trànsit engega una campanya "d'impacte" per fer canviar les actituds abans i durant la conducció

Dues històries basades en accidents reals serveixen per evidenciar l'important paper que les distraccions, l'alcohol, els sistemes de retenció i el cansament poden tenir en un accident

Trànsit engega una campanya

Trànsit engega una campanya "d'impacte" per fer canviar les actituds abans i durant la conducció. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha engegat aquest dijous una campanya de conscienciació per fer canviar les actituds al volant i abans de conduir. Així, amb diversos anuncis "impactants" es vol fer veure que petits detalls que poden semblar intranscendents poden comportar conseqüències molt greus. Dues històries basades en accidents reals serveixen per evidenciar l'important paper que les distraccions, l'alcohol, els sistemes de retenció i el cansament poden tenir en un accident. La campanya es farà en diversos tipus de mitjans i durarà fins al desembre, intensificant-se en les èpoques de major mobilitat viària.

Amb el lema 'Al volant, tria el bon camí', els anuncis per ràdio, premsa, cinema, televisió i internet, volen impactar i fer reflexionar els conductors sobre la seva actitud a la carretera. Així, en les dues històries, un jove que surt de festa, beu, no descansa i no es lliga el cinturó, i el d'una família que va amb presses, no lliga correctament la seva filla i la conductora agafa el mòbil mentre és al volant, es poden contrastar actituds correctes amb les incorrectes que acaben triant els protagonistes. Els dos accidents, que podrien ser un de sol entre els dos vehicles, acaben amb el jove conductor mort, la filla del matrimoni morta, i els altres tres ferits.

Així, el conseller d'Interior, Jordi Jané, i la directora del SCT, Maria Eugenia Doménech, volen fer reflexionar sobre les causes dels accidents, la majoria d'elles evitables, i les seves conseqüències tràgiques, cosa que hauria de fer canviar d'actitud alguns conductors. "Actes rutinaris, fets aparentment insignificants, situacions quotidianes, poden tenir efectes dramàtics", ha dit Doménech.

D'altra banda, el conseller Jané ha explicat que fins aquest dimecres hi ha hagut 61 accidents amb 83 víctimes mortals a les carreteres catalanes, davant dels 77 accidents amb 88 morts del mateix període de l'any passat, i els 72 accidents mortals i 79 morts del 2014. Aquest lleu descens seria major si no hi hagués hagut dos gravíssims accidents amb nombroses víctimes: el de Freginals, a l'AP-7 el 20 de març, amb 13 morts, i el de Pont de Molins, a l'N-II, el 2 d'abril, amb set morts, cosa que suposa dos dels tres accidents més greus dels últims 20 anys. Els accidents amb morts o ferits greus han estat 423, 26 menys que l'any passat. El pla de seguretat viària es fixa com a objectiu una reducció del 30% dels morts respecte el 2010, però actualment només s'han reduït un 22,6%.

Davant de l'arribada de l'estiu, el conseller ha alertat de les distraccions i la relaxació dels conductors un cop ja són al seu destí de vacances, així com l'augment del consum d'alcohol i drogues i la reducció de l'ús del cinturó de seguretat.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local