El govern de Vilafranca presenta les seves polítiques d'habitatge. Ajuntament de Vilafranca
Redacció |
Vilafranca del Penedès
25-07-2016 19:05
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
L’Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, el tinent d’alcalde de l’Àrea de Territori i Serveis Urbans, Francisco Romero, i el regidor d’Habitatge, Josep M. Martí, han exposat avui en roda de premsa les línies generals d’actuació de l’Ajuntament en matèria d’habitatge, a partir de l’estudi fet per la Diputació de Barcelona en què es marcaven les estratègies municipals per mobilitzar el parc d’habitatges existent amb finalitat social. “Es tracta de, coneixent la situació del parc d’habitatges a Vilafranca, marcar les línies per paliar els problemes que hi ha. Algunes de les mesures que proposava l’estudi ja les estem duent a terme com és augmentar el nombre d’habitatges de lloguer social del parc municipal i tractar la regidora d’Habitatge des d’un punt de vista més transversal entre diverses regidories (OAC, Benestar Social i Urbanisme)”, explicava el regidor Martí.
Pel que fa als habitatges buits, l’estudi en va detectar uns 1.000, una gran part dels quals no es poden posar en circulació de forma immediata. D’aquesta xifra total, només 290 eren propietats d’entitats financeres i dins d’aquests, només 120 estan en condicions de ser habitats de forma immediata. “Estem en converses amb entitats financeres perquè ens cedeixin pisos amb finalitat social. De moment en tenim 5 de Catalunya Caixa i 7 de la Sareb i estem en tràmits perquè el BVA ens en cedeixi 2 més. En un any esperem ampliar el parc municipal d’habitatge social de lloguer de 94 pisos a 117 amb les promocions de l’antic cinema Victòria i de la Casa Feliu. Podem afirmar que cap família es queda al carrer per manca d’habitatge o per desnonament. Tenim habitatges preparats per casos d’emergència”, ha afirmat el regidor.
Per la seva banda, el tinent d’alcalde Francisco Romero explicava que “Vilafranca som uns dels 5 primers municipis de Catalunya amb un nombre més alt de pisos de lloguer social i seguim creixent. Cada any dediquem 300.000 euros de pressupost a rehabilitació d’habitatges amb aquesta finalitat. Hem de dedicar-hi recursos perquè encara hi ha moltes famílies que no poden pagar un habitatge protegit”. Romero ha refermat que les prioritats del govern són augmentar el parc públic d’habitatge social i fer-ho incidint sobretot en el Centre i al c/ Sant Pere i en matèria de planejament treballar per desenvolupar els polígons pendents situats dins la ciutat construïda.
L’Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha remarcat que, defugint els grans titulars de les multes imposades a entitats financeres per tenir habitatges buits, l’Ajuntament de Vilafranca ha apostat per una autèntica política social en matèria d’habitatge. “Dediquem 300.000 euros anuals a rehabilitació d’habitatges amb finalitat social i fem créixer el parc d’habitatge social de lloguer de 74 a 117 en un any i mig: això és política social. Amb això estem donant resposta a les necessitats d’habitatge de la gent de Vilafranca”, afirmava Regull. L’Alcalde no s’ha estat de demanar als òrgans judicials més rapidesa i contundència contra els ocupants de pisos que generen greus problemes de convivència. “Tenim una seixantena de pisos a Vilafranca ocupats per gent conflictiva, que no tenen res a veure amb necessitats socials d’habitatge. La situació dels jutjats i la desídia dels bancs fa que ningú agafi el toro per les banyes. Realment és un problema greu en què des de l’Ajuntament poc hi podem fer. Si els poguéssim posar a lloguer social, ho solucionaríem”, ha afirmat Regull.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!