Campanya per millorar la recollida porta a porta a Sant Quintí de Mediona. EIX
Redacció |
Sant Quintí de Mediona
19-09-2017 21:21
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
L’Ajuntament de Sant Quintí de Mediona amb el suport de la Mancomunitat Penedès Garraf impulsa una campanya per millorar la quantitat i qualitat de la fracció orgànica i la resta de residus recollits selectivament.
Durant els mesos de setembre i octubre de 2017 les educadores del servei d’educació ambiental de la Mancomunitat, visitaran els establiments comercials i les llars del municipi per informar i resoldre dubtes sobre com realitzar una correcta recollida selectiva, tant de la brossa orgànica com de la resta de residus que es recullen a la població. En les visites s’entregarà un paquet de bosses compostables i un recurs informatiu que inclourà tots els circuits de reciclatge existents al municipi i els horaris de les recollides porta a porta.
En paral·lel a aquesta acció informativa personalitzada, dijous 28 de setembre es realitzarà una xerrada informativa a les 19:30 h a la Sala de Plens de l’Ajuntament, en què s’explicarà la importància de separar els residus en origen i com fer-ho correctament, posant especial deteniment en la informació sobre la recollida selectiva de la fracció orgànica i dels recursos necessaris per a realitzar aquesta recollida. Als assistents se’ls informarà de les dades de recollida selectiva al municipi i se’ls obsequiarà amb un joc de bosses de ràfia per facilitar el reciclatge dels residus.
Actualment, Sant Quintí compta amb un percentatge de recollida selectiva proper al 70%, un índex molt superior a la mitjana catalana (38%), però que encara té un marge gran de millora. Per això, des de l’Ajuntament es veu necessari seguir realitzant campanyes educatives per reforçar la recollida de la fracció orgànica porta a porta. L’any 2016 es van recollir a Sant Quintí de Mediona més de 205 tones brossa orgànica, una fracció de les escombraries fàcilment recuperable que es pot convertir en compost, un adob orgànic d’alt valor.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!