El Vendrell impulsa xerrades a les escoles per fomentar el respecte pels animals de companyia i urbans. Ajuntament del Vendrell
Redacció |
El Vendrell
13-06-2018 21:35
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
La Regidoria de Protecció animal, amb la col·laboració de l’associació Progat Catalunya, ha organitzat aquest matí una xerrada per als alumnes de 3r de primària de l’escola Àngel Guimerà amb l’objectiu de fomentar el respecte pels animals de companyia i urbans entre els nens i nenes. La sessió ha estat conduïda per Montse Casulleras, membre de Progat, que a través d’’El Conte del Mixo”, ha descobert als alumnes algunes de les espècies d’animals de companyia, les seves necessitats essencials, al mateix temps que se’ls predisposa cap al respecte i la tinença responsable en contra de l’abandonament i del maltractament als animals. A través de la història, els nens i nenes han après qüestions com les característiques físiques, biològiques i d’atenció bàsica dels gats; han fet un apropament emocional als animals i han conegut els drets dels éssers vius a viure amb tranquil·litat.
El regidor de Protecció animal, Rafel Gosálvez, ha explicat que les xerrades d’aquest matí serviran com a prova pilot per fer-se extensives, de cara als curs vinent, a totes les escoles de primària del Vendrell i fins i tot de secundària.
Altres actuacions de la Regidoria de Protecció Animal
D’altra banda, des de la Regidoria de Protecció Animal s’està treballant en diverses iniciatives per controlar les colònies de gats ferals al municipi, que actualment són una trentena. En aquesta línia, fa pocs dies, des de la Regidoria es va organitzar una trobada al Centre cívic l’Estació amb els col·laboradors de gats del Vendrell per tal de mostrar-los el seu suport i, alhora, actualitzar el cens de carnets d’alimentador de gats que molts d’ells ja tenien. Amb la voluntat de reconèixer la feina d’aquests voluntaris, el carnet d’alimentador ha passat a ser de “col·laborador de gats”, ja que aquestes persones fan moltes altres tasques a més d’alimentar els felins, ja que molts d’ells els esterilitzen o en tenen cura quan estan malalts. Actualment els voluntaris són gairebé una cinquantena. Properament, l’objectiu de l’Ajuntament és senyalitzar les colònies de gats per tal que quedi constància que estan controlades i continuar treballant amb altres mesures de forma consensuada amb el col·lectiu de col·laboradors.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!