La Policia local de Calafell fa una actuació cada dos dies relacionada amb els gossos. Ajuntament de Calafell
Redacció |
Calafell
22-01-2019 09:13
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
La Policia local de Calafell fa una actuació cada dos dies relacionada amb els gossos. En el mandat que és a punt d’acabar, hi ha hagut una mitjana de 180 intervencions anuals. En el 18% dels casos ha estat necessari el servei de recollida d’animals; s’han rebut 37 denúncies, se n’han instruït 60 d’ofici per infracció de la normativa municipal, i s’han realitzat 13 diligències judicials.
L’any 2015, es van fer 194 actuacions; el 2016, 181; el 2017, 176; el 2018, 168; i en els dies que portem de 2019, 9. La major part d’aquestes intervencions són per gossos abandonats o mal cuidats i per problemes de convivència veïnal originats relacionats amb la tinença d’animals.
La Policia local és el primer servei que atén aquestes situacions, ja que és qui detecta els problemes en el seu patrullatge o rep les denúncies. La patrulla de la Policia local és la primera a arribar, per comprovar la denúncia i activar, si és necessari, altres serveis.
Segons explica l’alc alde, Ramon Ferré, “moltes queixes són pel soroll de gossos que borden, sovint perquè l’animal està al balcó; altres tenen a veure amb animals que van deslligats pel carrer; també hi ha casos d’un gos que n’ha atacat un altre, o fins i tot de persones que han agredit un animal”.
Ferré afegeix que “la immensa majoria d’aquestes intervencions no tenen cap publicitat ni se’n parla a les xarxes, però formen part del dia a dia de la Policia local i evidencien la seva sensibilitat per aquest tema”.
L’Ajuntament de Calafell disposa d’un servei de recollida d’animals. En els darrers quatre anys, n’ha recollit 747. El 2015, en van ser 165; el 2016, 192; el 2017, 216; i el 2018, 174. Un 60%, de mitjana, es retornen als propietaris, als quals s’aconsegueix localitzar: Sobre un 30% es porten a una protectora, i el 10% restant es dona en adopció.
Una part del problema de la gestió d’aquest servei és que només el 40% dels animals recollits porten xip. I és més, només quatre gossos estaven censats (dades de 2018). L’Ajuntament recorda l’oblgiació tant de posar al xip a la mascota com d’inscriure-la en el cens municipal d’animals de companyia. Una obligació especialment reforçada, i amb altres mesures, en el cas dels gossos considerants per la llei com a potencialment perillosos.
Més informació
- El PACMA porta a la fiscalia el cas del gos mort a trets a Calafell
- L'Associació d'Advocats en Defensa Animal denuncia els agents implicats en el cas del gos abatut a Calafell
- L’Ajuntament de Calafell denuncia els propietaris del gos abatut "per incompliment de la normativa d’animals de companyia"
- Un policia local de Calafell mata d'un tret un gos que havia atacat el seu company
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!