El Centre d'Estudis del Mar de Sitges impulsa una campanya "per una platja neta". Diputació de Barcelona
Redacció |
Sitges
19-11-2019 12:04
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El Centre d’Estudis del Mar (CEM), de Sitges, l’equipament d'educació ambiental de la Diputació de Barcelona amb més de 30 anys de treball en els àmbits de la recerca, l’educació i la gestió del litoral, ha posat en marxa la campanya “AvanCEM per una platja neta!” que combina divulgació, ciència ciutadana i voluntariat ambiental i s’emmarca en el programa de Promoció de la participació i de voluntariat ambiental en el litoral, gestionat per l’Oficina d’Educació i Promoció Ambiental de la Diputació de Barcelona. La campanya té lcom a objectiu conscienciar a la ciutadania sobre la problemàtica de les deixalles al mar i el litoral i, alhora, implicar-la en l’estudi de l’acumulació de residus a les platges.
El programa pretén visualitzar la problemàtica i així fomentar la ciència ciutadana i el voluntariat ambiental per col·laborar en la millora de l’estat ambiental de les platges a partir de mostrejos periòdics de residus en trams concrets de les platges, seguint sempre la mateixa metodologia i recopilant informació relativa a les deixalles recollides (quantitat, tipologia, pes, etc.). Un dels estudis s’ha realitzat aquest diumenge, 17 de novembre, en el tram de platja de la Barra - platja de Terramar, situada davant del CEM.
Aquestes actuacions es duran a terme al llarg de l’any, gràcies a la participació del voluntariat, i tenen com a objectiu obtenir i comparar dades, per tal de detectar tendències estacionals d’acumulació de residus a les platges. Les actuacions periòdiques de mostreig de residus es proposen en caps de setmana i festius, per tal de facilitar-ne la participació.
A partir de les dades recollides de l’estat de les platges i un cop recopilades, el Centre d’Estudis del Mar les posarà disponibles a la seva pàgina web del CEM, per tal de que siguin compartides entre els participants, entitats i administracions implicades. L’objectiu és que les dades puguin contribuir a sensibilitzar davant aquesta problemàtica ambiental per tal que puguin ajudar a millorar la gestió de les platges i, així, el seu bon estat ambiental.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!