T'hi sumes

L’habitatge protagonitza la tercera de les audiències de participació ciutadana a Sitges

La regidora d’Habitatge, Júlia Vigó, posa en valor “les mesures que s’estan desenvolupant per pal·liar la urgència habitacional que pateixen persones amb situació de vulnerabilitat, abans que la vila disposi dels nous habitatges públics”

L’habitatge protagonitza la tercera de les audiències de participació ciutadana a Sitges. Ajuntament de Sitges

L’habitatge protagonitza la tercera de les audiències de participació ciutadana a Sitges. Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’audiència pública sobre l’habitatge a Sitges ha tractat aquest dimarts tres dels eixos de l’actuació municipal; el desplegament de l’oficina local de l’habitatge, la situació general de l’habitatge a Sitges i les eines de les que disposa l’ajuntament per afrontar la urgència habitacional a Sitges.

La regidora d’Habitatge, Júlia Vigó, va explicar que la situació de l’habitatge a la vila “està condicionada per ser una àrea forta de demanda residencial, determinada pels preus elevats, que tripliquen els de la resta de la comarca”. Segons va manifestar la regidora, tot i la tendència a la gentrificació, el municipi disposa de fortaleses com l’existència de sòl públic suficient, la qualitat de vida i el consens polític per afrontar la situació.

La regidora va destacar “el paquet d’accions prioritàries que s’estan desenvolupant per pal·liar la urgència habitacional que pateixen moltes persones, abans que la vila disposi dels nous habitatges públics”. En aquest sentit, una de les actuacions que desenvolupa l’Ajuntament és la millora i l’ampliació del sistema d’ajuts per poder arribar a la població més vulnerable i en risc d’exclusió social.

Altres accions prioritàries són l’adquisició de parc desocupat per destinar-lo a allotjament de col·lectius en risc d’exclusió social; els ajuts a la rehabilitació; el control dels habitatges turístics o el registre de sol·licitants d’habitatge públic i borsa d’habitatge.

Paral·lelament, l’Ajuntament va explicar alguns detalls de la futura promoció de 70 habitatges públics, que s’ubicaran prop de La Madriguera, al sector de La Plana-Santa Bàrbara-Vallpineda. Després d’aquesta, es preveu una segona promoció de 43 habitatges a Can Pei. Paral·lelament, des d’Habitatge s’està treballant amb entitats sense ànim de lucre per poder iniciar la promoció en el temps més curt possible.

Segons càlculs de l’àrea sobre necessitats d’habitatge protegit, Sitges necessitaria entre 376 i 472 habitatges per a l’emancipació de joves; 119 per a llars adultes; entre 45 i 67 habitatges per a gent gran; i uns 15 habitatges per destinar-los a casos de reallotjament, desnonaments i altres situacions.

L’audiència pública d’aquest dimarts va comptar amb la intervenció de tècnics de l’àrea que van explicar en profunditat la situació dels habitatges turístics, la millora del sistema d’ajudes al lloguer, l’estat dels futurs habitatges de protecció oficial i l’organització de l’oficina local.

D’entre la seixantena de ciutadans que van assistir a la jornada, el públic va plantejar qüestions sobre habitatge d’ús turístic, les noves promocions d’habitatge de protecció oficial i la gestió dels ajuts al lloguer i dels processos d’adquisició d’habitatge.

Les jornades de participació ‘T’hi sumes’ continuaran el 26 de novembre al poble de Garraf, el 28 de novembre quan es parlarà sobre el futur de les platges; el 3 de desembre hi ha la trobada amb els veïns de Les Botigues de Sitges; i el 10 de desembre, es tancarà el cicle d’audiències amb una taula rodona sobre el futur de les destinacions turístiques.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local