Segona mà i intercanvi

Vilanova se suma a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb el mercat de segona mà

El mercat comptarà també amb un espai de food trucks sostenibles, que inclouran menjar vegà, cafès solidaris, cervesa artesana, música,... i un espai d'entitats

Mercat de Segona Mà i Intercanvi de Vilanova. Ajuntament de Vilanova

Mercat de Segona Mà i Intercanvi de Vilanova. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Coincidint amb el Mercat de Segona Mà i Intercanvi aquest diumenge 15 de desembre, Vilanova i la Geltrú celebrarà la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb diverses activitats. El servei de Medi Ambient ha volgut concentrar aquestes accions en el marc d'una de les iniciatives que més mobilitza la ciutadania: el mercat de segona mà i intercanvi, un esdeveniment que és visitat per prop de 3.000 persones en cada edició.

Així, la rambla de Sant Jordi s'omplirà amb les parades del Mercat de segona mà i intercanvi entre les 10 i les 14 h, i tothom qui s'hi apropi podrà gaudir de diversos espais especials:

L'espai infantil amb l'inflable “Reciclem saltant”, la zona de recollida d'objectes esportius i la zona d'articles esportius orfes a la recerca d'una segona vida, organitzats per Decathlon. També hi haurà un servei de recollida de roba usada per part de Formació i Treball, i l'exposició Reduïm Residus.

El mercat comptarà també amb un espai de food trucks sostenibles, que inclouran menjar vegà, cafès solidaris, cervesa artesana, música,... i un espai d'entitats, on es podrà trobar iniciatives con el projecte de la moneda local Turuta, el Banc del Temps o l'Agència Local de l'Energia.

Una de les activitats estrella de la jornada serà el “Reparatruck”, que organitza el Consell Comarcal del Garraf, i que consisteix en un servei d'assessorament tècnic en l'autoreparació de petits aparells elèctrics i electrònics i bicicletes, gratuït per a la ciutadania. Es tracta d'un vehicle amb un tècnic, eines i mitjans necessaris per poder portar a terme les reparacions. L'objectiu és apoderar la ciutadania en la reparació, i fomentar un canvi d'hàbits de consum per poder allargar la vida útil dels objectes. Així, les persones assistents podran reparar el seu objecte amb l'ajuda dels mitjans que tindran a disposició.

Setmana Europea de la Prevenció de Residus

L'objectiu d'aquesta Setmana és donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria.

També preveu fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d'Europa, fer públiques les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus, i fer canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció).

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que s'ha celebrat oficialment del 16 al 24 de novembre, és una oportunitat per donar valor a les iniciatives existents, i per iniciar una nova acció a llarg termini per reduir els residus. Així mateix, la Setmana pretén donar visibilitat a aquelles entitats que tenen un compromís ambiental per prevenir els residus en l'àmbit català i europeu. Aquesta visibilitat s'accentua gràcies a la participació en un esdeveniment comú europeu i simultani en 34 regions que, a més, té el suport de la Comissió Europea.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local