Sitges inicia la neteja de plàstics del litoral sitgetà. Ajuntament de Sitges
Redacció |
Sitges
01-07-2020 22:42
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
La regidoria de Platges de l’Ajuntament de Sitges ha posat en marxa, avui dimecres, el nou servei de neteja al litoral. L’embarcació Mayadi recull els residus que suren fins a un metre de la superfície del mar, on els plàstics es converteixen en aliment per a diferents espècies, i poden acabar astorats als espigons on es convertirien en microplàstics. L’embarcació recorrerà diàriament la costa de Sitges a l’alçada de les boies, i té una capacitat de recollida de 27.000 m2/hora, de forma que diàriament pot acumular uns 25 quilograms de brossa.
El nou servei de neteja mecànic del litoral, incorpora a l’embarcació dos braços hidràulics que permeten recollir els residus de la superfície marítima, que s’introdueixen en un dipòsit, ubicat a la coberta de l’embarcació. A Sitges, el servei funcionarà en dies alternatius, un sí un no, fins a finals del mes d’agost a totes les platges del terme municipal. “És un primer pas per millorar no només la qualitat i els serveis de les platges, sinó que és també una aposta per millorar la sostenibilitat de la nostra parcel·la de mar”, afirma el regidor de Platges, Guillem Escolà. El recorregut de l’embarcació a la vila es pot seguir a temps real, a través de l’aplicació Marine Traffic, introduint el nom Mayadi Tres.
De combustió sostenible, l’embarcació disposa de motors ecològics, que inicien el trajecte amb benzina fins que activen l’ús de combustió per gas. Amb aquesta voluntat de preservació de l’entorn i per tancar el cicle, l’Ajuntament estudia la possibilitat de transformar aquests plàstics flotants del mar en teixits, per elaborar vestuari específic per als treballadors municipals o altres elements promocionals que permetin la seva creació amb plàstic reciclat.
De les Botigues de Sitges fins a la Cala Xica, el servei de neteja del litoral s’afegeix a altres mesures com els 50.000 cendrers biodegradables que es distribueixen gratuïtament a les platges de Sitges, la incorporació de boies submarines que absorbeixen microplàstics, i els punts nets de recollida selectiva. De cara a la propera temporada el Govern estudia la instal·lació de biòtops marins com a aportació a la regeneració de la fauna i la flora.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!