Regeneració de platges

Sitges comença les tasques d'estabilització de la sorra de les platges

Els serveis a les platges s’instal·laran gradualment en els propers dies fins l’inici de la temporada d’estiu el mes de juny

Sitges comença les tasques d'estabilització de la sorra de les platges. Ajuntament de Sitges

Sitges comença les tasques d'estabilització de la sorra de les platges. Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Les platges de Sitges ultimen els detalls per als dies festius de Setmana Santa. Estabilització de la sorra amb maquinària retroexcavadora, arranjament d’espais i la instal·lació gradual dels diferents serveis són alguns dels treballs de millora que la regidoria de Platges implementa gradualment fins l’inici de la temporada d’estiu, el mes de juny, quan es preveu que tots els serveis estiguin al 100%.

L’Ajuntament de Sitges ha iniciat les actuacions per estabilitzar la sorra a la platja de la Bassa Rodona, també per reobrir els accessos tancats i millorar la seguretat a la zona d’espigons. La regidoria també farà aquesta mateixa intervenció amb retroexcavadora per guanyar volum o extensió a la platja de l’Estanyol. Paral·lelament, s’estan fent actuacions de millora per arranjar la sorra a altres platges, com a la de Sant Sebastià i de cara al mes de maig es preveu fer accions puntuals als diferents punts del litoral sitgetà on hi hagi manca de sorra. El regidor de Platges, Guillem Escolà, ha explicat que “estem analitzant quins són els punts on hi ha una major acumulació de sorra i –en cas que sigui necessari- es contemplaria la possibilitat de traslladar sorra entre platges, sempre buscant la proximitat i les solucions més eficients i sostenibles”.

La sorra acumulada pels temporals d’hivern s’extreu amb maquinària retroexcavadora, des de la zona bany i els laterals dels espigons a la platja, on es redistribueix cap a les zones afectades amb una màquina especial que s’anomena dúmper, guanyant així volum o extensió. El regidor de Platges, Guillem Escolà, ha explicat que “aquests mecanismes, que són menys agressius amb l’entorn, més econòmics i més solvents, ens permeten actuar tantes vegades com és necessari i incidir en les zones més afectades per l’erosió del mar durant tota la temporada”.

Paral·lelament, l’Ajuntament fa setmanes que treballa en la millora i condicionament de la platja de la Marina d’Aiguadolç, on s’han fet accions de manteniment a la sorra i s’ha habilitat un nou mòdul de socorrisme en un dels magatzems situats a peu de platja. Les obres han inclòs també l’arranjament del magatzem de la platja Bassa Rodona.

Segons el regidor de Platges, Guillem Escolà, “el nostre objectiu és homogeneïtzar la imatge dels serveis, al mateix temps que apostem per la qualitat i la sostenibilitat”. Gradualment s’ampliaran també les zones d’ombra i el servei de bany adaptat a noves platges que fins ara no en disposaven.

Aquests són alguns dels treballs previs a una Setmana Santa desdibuixada per l’actual situació de pandèmia, però que espera una elevada afluència de visitants, principalment de divendres Sant a Dilluns de Pasqua.

Una de les novetats per aquesta temporada d’estiu és que s’ampliaran de 23 a 35 els punts nets de recollida de residus –amb contenidors per a les fraccions de plàstic i rebuig- a les platges de Sitges. També s’estrenarà un nou sistema de megafonia per tal de poder traslladar els avisos de seguretat degudament a totes les platges.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local