Diputació

L'església del monestir de Sant Sebastià dels Gorgs d’Avinyonet del Penedès necessita una intervenció urgent al plebisteri

La capçalera és estable però que cal prendre algunes mesures com són la consolidació de les fàbriques i la reparació de la coberta

L'església del monestir de Sant Sebastià dels Gorgs d’Avinyonet del Penedès necessita una intervenció urgent al plebisteri. Diputació de Barcelona

L'església del monestir de Sant Sebastià dels Gorgs d’Avinyonet del Penedès necessita una intervenció urgent al plebisteri. Diputació de Barcelona

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament d’Avinyonet del Penedès l’anàlisi de patologies de l’església del monestir de Sant Sebastià dels Gorgs, fundat el 1030 i catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) al 1993. El treball estudia la capçalera de l’església on hi ha el presbiteri, que presenta unes esquerdes verticals que evidencien certa inestabilitat i que poden comportar filtracions i bombaments dels murs.

L’estudi, dirigit pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL), estableix que la capçalera és estable però que cal prendre algunes mesures com són la consolidació de les fàbriques i la reparació de la coberta, així mateix proposa aprofundir en l’estudi de l’element amb un estudi històrico-constructiu, l’estudi geotècnic i la monitorització de les esquerdes.

El monestir de Sant Sebastià dels Gorgs es troba situat al bell mig del poble al qual dona el nom en el si del municipi d’Avinyonet del Penedès. El conjunt monumental està format per l’església, la torre-campanar, el claustre, les antigues dependències monacals i els espais lliures al seu entorn.

Entre els anys 1961 i 1977, la Diputació de Barcelona, a través del Servei de Catalogació i Conservació de Monuments, actual Servei de Patrimoni Arquitectònic Local, va restaurar el monestir amb l'objectiu de recuperar el claustre, amagat sota estructures més modernes. L'any 1999, el Servei va iniciar diferents estudis, tant a nivell documental com de recerca arqueològica del claustre, portada a terme al 2007. Aquests estudis van ser la base per portar a terme la restauració del campanar el 2002 i del claustre al 2011, ambdues actuacions van ser dirigides pels tècnics del Servei amb el suport de col·laboradors externs.

Els objectius d’aquest treball s’alineen amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) números 8 Treball digne i creixement econòmic i 11 Ciutats i comunitats sostenibles. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local