Inclusió social

Els Castellers de Vilafranca i la Fundació Pinnae fan pinya per a la inclusió

Cinc entitats socials referents del territori han participat en un taller “team building” amb els Verds

Els Castellers de Vilafranca i la Fundació Pinnae fan pinya per a la inclusió. Fundació Pinnae

Els Castellers de Vilafranca i la Fundació Pinnae fan pinya per a la inclusió. Fundació Pinnae

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 2€ al mes sense permanència.

El passat dimecres 17 de juliol es va celebrar a Cal Figarot, seu dels Castellers de Vilafranca, una jornada de germanor castellera on han participat una seixantena d’usuaris de cinc entitats socials de la Vegueria Penedès, referents en els seus territoris d'actuació, que treballen per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i/o trastorns mentals i les seves famílies, gent gran i d’altres col·lectius.

El president dels “Verds” l’Ernest Gallart acompanyat d’en Joan Melero director de la Fundació Pinnae, han donat la benvinguda a les entitats participants i a continuació s’ha desenvolupat l’activitat estructurada en dues parts:

Una primera part més explicativa, on s’ha pogut conèixer qui són els Castellers de Vilafranca, la seva història, els seus moments èpics i més destacats, i visionar l’emocionant vídeo d’una jornada castellera, passant per l’espai museu de Cal Figarot fins a la Nau d’assaig on s’ha explicat com s’estructura un castell, amb l’ajut gràfic dels diferents castells exposats.

I una segona part més pràctica, amb un taller realitzat al pati de Cal Figarot, on s’ha explicat la indumentària i elements que utilitzen els castellers. Tots els participants s’han pogut enfaixar entre ells, i se’ls ha obsequiat amb un mocador casteller dissenyat per a l’ocasió.

Finalment els participants han pogut conèixer com es forma la pinya d’un castell, protagonitzant en primera persona la seva construcció, que ha culminat amb l’estructura de la base de la pinya i l’elevació d’una persona voluntària col·laboradora de l’activitat gràcies a la subjecció dels participants.

Aquesta trobada tenia com a objectius fomentar i treballar els valors del treball en equip, la força, l’equilibri, tot plegat des del respecte i la normalització de la diversitat i la igualtat, valors que comparteixen totes les entitats participants en aquesta activitat que han estat: la Fundació Ave Maria de Sitges, la Fundació Mas Albornà de Vilafranca del Penedès, la Fundació Àuria d'Igualada, la Fundació Santa Teresa del Vendrell i Tegar de Vilanova i la Geltrú.

La tasca social de les entitats

FUNDACIÓ AVE MARIA és una institució privada sense afany de lucre, que ofereix atenció especialitzada a persones adultes amb discapacitat intel·lectual a la comarca del Garraf, amb llars residencials, suport familiar, activitats d’oci, formació, inclusió laboral i campus residencial, per tal de garantir la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional, potenciant les seves capacitats a partir d'una atenció integral que permeti el desenvolupament del seu projecte de vida.

FUNDACIÓ MAS ALBORNÀ és l’organització de referència en integració social i laboral de persones amb discapacitat a la comarca de l'Alt Penedès des de fa més de 50 anys, que potencia les capacitats de les persones amb discapacitat, trastorn mental i altres grups en risc d’exclusió creant oportunitats d’inserció comunitària i laboral i oferint diferents serveis de llars-residència, centres ocupacionals, servei domiciliari, serveis industrials, ambientals i empresarials, per aconseguir la millora del seu projecte de vida.

FUNDACIÓ ÀURIA és una entitat que proporciona assistència i promoció de l’autonomia personal, suport i atenció a familiars dels usuaris, inserció sociolaboral, serveis residencials, suport en el lleure, teràpia ocupacional i centre de dia especialitzat a persones amb discapacitat intel·lectual, persones amb trastorn mental i totes aquelles persones en risc d’exclusió social i en situació de vulnerabilitat de la comarca de l’Anoia.

FUNDACIÓ SANTA TERESA és una entitat d’iniciativa social, sense ànim de lucre, que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i/o trastorn mental, gent gran, entorn familiar i d’altres col·lectius amb dificultats de la comarca del Baix Penedès, creant múltiples centres i serveis que cobreixen des de necessitats bàsiques, suport assistencial, habitatge, formació, treball, fins a l’oci i esport, amb projectes innovadors, avançant cap a la plena integració de les persones, millorant la seva autonomia personal i qualitat de vida.

TEGAR és una organització orientada a les persones amb diversitat funcional i/o trastorns de salut mental del Garraf per tal d’atendre les seves necessitats amb l'objectiu de millorar la seva qualitat de vida fent-les participar d'aquest procés a través dels serveis que posa al seu abast: Serveis Residencials, Centre ocupacional i Centre especial de treball, desenvolupant tasques de jardineria, serveis industrials, missatgeria i neteja.

ASSOCIACIÓ CASTELLERS DE VILAFRANCA és una institució cultural sense ànim de lucre fundada el 1948 que té com a principal objectiu fer castells, fomentar els valors democràtics, la cooperació i el treball en equip i l’esperit de superació constant. Formen part de la Colla més de mil castellers i castelleres, de totes les edats que han portat aquesta cultura popular catalana per tot el món.

FUNDACIÓ ESPECIAL PINNAE és una organització privada sense afany de lucre, creada l’any 2013, amb la finalitat d’impulsar la cohesió social i econòmica, la promoció de la cultura, la preservació del medi ambient, i la generació d’oportunitats per a les persones en situació de dificultat o vulnerabilitat, en el marc del territori de la Vegueria Penedès.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local