La Taverna Musical

Decanta exhaureix totes les entrades en la primera edició del cicle de música i vins

Les activitats paral•leles, una presentació d’un llibre sobre enologia i la projecció del documental Pauls Planet, també han obtingut molt bona acollida

Decanta. La primera edició del Decanta de Sant Sadurní d'Anoia

Decanta. La primera edició del Decanta de Sant Sadurní d'Anoia

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Aquest cap de setmana ha tingut lloc la primera edició del Decanta, el cicle de música, vins i caves d’autor a Sant Sadurní d’Anoia. Els tres concerts, que representaven el plat fort de l’esdeveniment, s’han realitzat amb els aforaments complets i amb gran entusiasme per part del públic assistent. Les activitats paral•leles també han obtingut una molt bona acollida per part del públic i la valoració global del cicle és molt positiva.

Els concerts
El primer concert, el del divendres, que maridava la música de la compositora Maria Coma amb els vins de DG Viticultors, va fer ressonar la Sala de Tast de Cal Feru amb una atmosfera molt especial plena de matisos i sensacions, fruit de la combinació de delicadesa i potència que aportaven tant música com vins. Els vins que s’hi van presentar van ser el cava D.G. Viticultors Rosé, el vi Cinclus 09 SC, el vi dolç Petit Caligo i el vi dolç Caligo. El repertori de Maria Coma, que venia acompanyada a la bateria pel productor dels seus discs, Pau Vallvé, constava majoritàriament de peces de l’últim disc que ha publicat, Celesta, tot i que també en va incorporar alguna dels seus treballs anteriors. Tant els responsables del celler, Pere Domènech i Antoni Garcia, com la cantant, van anar explicant i relacionant els seus vins amb les cançons segons la selecció prèvia que n’havien fet.

El concert del dissabte va tenir lloc al majestuós celler de la Fassina de Can Guineu, amb Roger Mas sol amb la seva guitarra, en tota puresa i elegància, amb cançons de diferents moments de la seva trajectòria, que maridaven magistralment amb els vins de Celler Pardas. Les explicacions d’uns i altres, els paral•lelismes entre les seves “obres” i el context  immillorable en què es va realitzar, van fer d’aquest concert un esdeveniment únic. El primer vi, que ens va presentar en Ramon Parera, enòleg del Celler Pardas, va ser el Sumoll Rosat, que el cantautor de Solsona va maridar amb cançons dels seus primers discs com ara L’home elefant o Les obagues de l’eixample. El següent vi que es va tastar va ser el Negre Franc, que va anar acompanyat d’algunes de les cançons fetes a partir de poemes de Verdaguer que es troben en el disc Cançons tel•lúriques. La vetllada va continuar amb l’explicació del tercer vi, el Xarel•lo, per part de Jordi Arnan, agrònom del Celler Pardas. Aquest vi blanc, fet a partir de ceps de vinyes molt velles, es va maridar amb cançons de diferents discs que tenien com a vincle el fet de parlar de masies i tradició familiar i amb un poema de Joan Maragall. Finalment, l’últim vi degustat va ser Collita Roja, amb alguns del grans èxits del cantautor i una poesia de Vicent Andrés Estellés titulada “El vi”.

El tercer i últim concert va tenir lloc a la Sala de Tast de Cal Feru el diumenge a les 19 h. Es va combinar la música de Joan Garriga, que va venir acompanyat per l’acordionista Carles Belda, amb els caves del sadurninenc Pere Mata. Aquest concert va tenir un to festiu molt especial, degut a la combinació d’unes músiques alegres i uns caves amb personalitat i de molta qualitat. S’hi van tastar quatre caves diferents: Cupada nº10, l’Origen, l’Ensamblatge i Reserva de la Família. Els músics, amb les seves veus i els seus dos acordions -i guitarra en alguna cançó-, ens van regalar un llarg repertori que comptava tant amb cançons del grup La Troba Kung-Fú com amb d’altres de tradicionals o populars, i també amb alguns fragments de “glosa” que anava improvisant Carles Belda després de la presentació de cadascun dels caves.

La Taverna Musical
La Taverna Musical ha estat oberta durant els tres dies de cicle i ha anat tenint assistents de manera regular, però amb especial afluència el dissabte al vespre i el diumenge al migdia. Aquest espai, on es podien tastar 22 vins o caves, maridats cadascun amb una cançó, va sorprendre als assistents per l’originalitat del seu funcionament, en què s’havia d’utilitzar el propi telèfon mòbil i els auriculars que se subministraven per escoltar les cançons que anaven associades amb cada producte. Els vins i caves eren tots del Penedès i les músiques, en aquesta edició, eren cançons d’autor de diferents racons dels Països catalans.

La inauguració i les activitats paral•leles
L’acte d’inauguració del cicle va tenir lloc el divendres a la sala eno•tempacions de la botiga Cal Feru i va comptar amb els parlaments de Jordi Bort, director general de l’INCAVI (Institut Català de la Vinya i el Vi) i de Jep Bargalló, regidor de Turisme de l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia. Amb la presència de la majoria dels cellers participants en les diferents activitats del cicle i altres entitats del sector vitivinícola.

La primera activitat paral•lela, que va donar el tret de sortida al cicle, va ser la presentació del llibre Contribuciones sobre Vitivinicultura y Enología desde la experiencia y el conocimiento. Aquest llibre divulgatiu sobre temes de vitivinicultura i enologia, editat per l’empresa GEA Westfalia Separator Ibérica, S.A., va ser presentat per Juan Vilar Hernández (Director General de Gea Westfalia), Javier Madira Romero (Enginyer Agrònom, responsable tècnic-comercial de la secció de làctics i begudes de Gea Westfalia), Josep Escudero Rivas (Enginyer Agrònom, professor de l’escola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech d’Espiells) i Xavier Roig Castellví (Sumiller de Cal Feru), tots ells autors d’articles del llibre.

El dissabte al matí es va projectar el documental Pauls Planet, sobre la gira amb bicicleta del músic Paul Fuster, que va anar acompanyat pel vi Faust del celler Finca Parera. Es va comptar amb la presència de Jordi Parera, propietari del celler Finca Parera, que va explicar les característiques del vi, i també dels realitzadors del documental, Aleix Barba i Marc Sirisi, de la productora RV Films, que, a banda d’explicar els secrets del rodatge al públic assistent, van projectar en exclusiva alguns fragments del concert que el compositor nord-americà d’origen català va realitzar a Sant Sadurní d’Anoia l’any passat.

Aparadors decorats
Des d’uns dies abans del cicle, Sant Sadurní d’Anoia s’ha anat ambientant per aquest esdeveniment gràcies als comerciants que formen part de l’entitat Som Sant Sadurní, que han decorat els seus aparadors amb motius relacionats amb el vi i la música i el cartell del Decanta. Això ha fet que a tot el poble es pogués sentir la presència d’aquest cicle, que ha debutat aquest cap de setmana amb total acceptació tant per part de la gent de la pròpia localitat com pel públic vingut de fora.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local