Estudi de la Generalitat

La Festa Major de Vilafranca genera un impacte econòmic de més de 878.000 euros

La mitjana diària de despesa per persona és de més de 25 euros, i el 43% dels assistents provenen de fora de l'Alt Penedès

Actuació dels Diables de Vilafranca del Penedès durant la Festa Major de 2014 . Diables de Vilafranca

Actuació dels Diables de Vilafranca del Penedès durant la Festa Major de 2014 . Diables de Vilafranca

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Festa Major de Vilafranca del Penedès, que es celebra cada any entre el 29 d'agost i el 2 de setembre, genera un impacte econòmic de 878.252 euros al conjunt de la comarca. Ho recull l'últim anàlisi sobre impacte d'esdeveniments de cultura popular i tradicional fet pel Departament de Cultura de la Generalitat. Segons aquest estudi, basat en dades de la darrera edició, els assistents a la Festa Major tenen una despesa mitjana diària per persona de més de 25 euros, centrada en restauració i oci nocturn. Del gruix d'espectadors, el 43% són de fora de la comarca, si bé la meitat d'aquests provenen de l'entorn més proper -Garraf, Baix Llobregat i Barcelonès-. El mateix anàlisi conclou que 1 de cada 3 assistents visita els actes de la Festa Major per primera vegada i gairebé tots (un 96%), asseguren que repetiran en properes edicions.

El document 'Impacte econòmic d'esdeveniments de cultura popular i tradicional a Catalunya: Festa Major de Vilafranca del Penedès' conclou que cada euro públic que s'inverteix en l'organització de la festa acaba revertint en 4,3 euros en termes de producció de béns i serveis a la zona. Al mateix temps, calcula que el volum d'espectadors i de moviment econòmic fan que es multipliqui per 2 el rendiment del pressupost invertit des de l'organització.

Encara a nivell econòmic, l'estudi del Departament de Cultura senyala que la Festa Major de Vilafranca comporta la creació de 10,8 llocs de treball nous amb contracte de jornada complerta. Es tracta de places que no les genera l'organització de la festa en si, sinó que sorgeixen per l'augment de l'activitat econòmica, que fa incrementar la demanda de treballadors

Respecte la despesa a l'Alt Penedès, dels 25 euros de mitjana per persona, el 61% corresponen a restauració, el 31% recauen a l'oci nocturn i el 3%, a l'allotjament. Precisament, l'estudi conclou que hi ha un 35% dels assistents que decideixen quedar-se a dormir a la comarca, però la despesa no és elevada perquè més de la meitat ho fan en cases particulars.

Pel que fa al perfil dels assistents als quatre dies que dura la festa, la mitjana d'edat es situa en els 35 anys, i la meitat opten per anar-hi amb amics o en parella. Al mateix temps, gairebé un 40% dels assistents assegura que hi va en grups d'entre 5 i 10 persones.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local