El mobiliari de Can Falç ja és propietat de la vila de Sitges. Ajuntament de Sitges
Redacció |
Sitges
10-06-2016 11:28
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El mobiliari de Can Falç és des d’avui mateix propietat de la vila Sitges. La Diputació de Barcelona el va rebre en herència de Josefina Dalmau, antiga propietària tant de l’immoble com dels béns que es podien trobar a l’interior. La Diputació ha renunciat a aquesta herència que s’ha traspassat, segons consta al testament, a l’Ajuntament de Sitges. La col·lecció està formada per obres d’art, com una pintura de Joan Batlle i Amell (Vista de platja amb una figura femenina), un conjunt de cadiratge del segle XVIII o dues arquilles de fusta de pi amb policromats anteriors al 1669 i procedents de Mallorca, a més de paraments de la casa, llibres diversos i col·leccions d’arqueologia, marineria i indústries.
La voluntat del consistori és traslladar el manteniment del mobiliari al Consorci del Patrimoni de Sitges per a la seva museïtzació junt amb el conjunt arquitectònic i patrimonial de Can Falç. L’alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha explicat que “estem molt satisfets per heretar aquest mobiliari que permetrà que la ciutadania gaudeixi d’un nou museu amb tots els elements originals que li són propis”. Segons l’alcalde “el mobiliari de Can Falç té un gran valor històric, artístic, cultural i turístic. Tot el conjunt de Can Falç es destinarà a un centre cultural d’ús públic”. El projecte s’implementa per fases i a finals del mes de maig, coincidint amb el Dia Internacional dels Museus, el Consorci del Patrimoni de Sitges va mostrar al públic el resultat de la rehabilitació de tres sales a la planta baixa de l’edifici i es va donar a conèixer l’estudi històric i arqueològic de Can Falç, que ha determinat que es va bastir sobre restes arqueològiques de l’època romana.
Can Falç és la casa particular més antiga de Sitges i la que fins ara s’ha conservat més íntegrament. L’interior de l’edifici – el seu mobiliari, decoració, mural, pintura i objectes-, es van mantenir íntegrament fins l’any 2000.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!