Estrenes de la setmana

'Vosotros sois mi película' amb el 'youtuber' Wismichu i el documental 'Peret, yo soy la rumba' arriben al cinema

Pedro Almodóvar torna a la gran pantalla amb 'Dolor y gloria'

El Youtuber Wismichu (Ismael Prego) amb el director del Festival de Sitges, Àngel Sala, al documental 'Vosotros sois mi película' . Flooxer

El Youtuber Wismichu (Ismael Prego) amb el director del Festival de Sitges, Àngel Sala, al documental 'Vosotros sois mi película' . Flooxer

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

CARTELLERA DE CINEMA

Els documentals 'Vosotros sois mi película' de Carlo Padial amb el 'youtuber' Wismichu com a protagonista i 'Peret, yo soy la rumba' de Paloma Zapata, que va tancar el Festival In-Edit arriben aquest divendres al cinema. 'Vosotros sois mi película' explora el procés creatiu de 'Bocadillo', un projecte de Wismichu que va generar una gran polèmica en la darrera edició del Festival de cinema de Sitges. Els dos documentals s'estrenen en una setmana marcada pel retorn de Pedro Almodóvar a la cartellera amb al seva nova pel·lícula 'Dolor y gloria', que té com a intèrprets, entre d'altres, Penélope Cruz, Antonio Banderas i la cantant Rosalía.

El documental 'Vosotros sois mi película' de Carlo Padial arriba als cinemes i segueix de prop el procés creatiu de 'Bocadillo', un polèmic projecte dirigit pel Youtuber Wismichu (Ismael Prego). La cinta es va presentar durant el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges i va generar polèmica entre el públic i la premsa perquè projectava durant una hora i vint minuts una escena repetida en bucle. Segons els creadors del projecte, és la "història darrere de l'escàndol" i un "retrat generacional que posa de manifest l'erosió de la veritat en l'era digital".

El 'youtuber' Ismael Prego, conegut amb el nom de Wismichu, va presentar a l'octubre al Festival de cinema de Sitges la seva primera pel·lícula 'Bocadillo' en una sessió al Retiro que va acabar amb esbroncada i amb part del públic demanant que els tornessin els diners o abandonant la sala. El film consistia bàsicament en la repetició d'una escena de pocs minuts amb algunes variacions i això ha generat l'empipament del públic. Poc després de la sessió el mateix Wismichu ha fet una piulada en la qual deia: "Vosaltres sou la meva pel·lícula", el nom que ha acabat tenint el projecte cinematogràfic. De fet, a la sortida de la sala, una càmera gravava la reacció del públic i els preguntava l'opinió sobre el que acabaven de veure.

'Peret, yo soy la rumba'

La directora de 'Peret, yo soy la rumba', Paloma Zapata, va assenyalar, en una entrevista a l'ACN, que el documental és un recorregut biogràfic per la vida del músic, però "des del punt de vista d'un personatge molt peculiar, d'un home que va néixer en un entorn de pobresa dins el món gitano i va triomfar a nivell mundial". En un principi, Zapata es va plantejar fer entrevistes amb experts i periodistes, però se'n va adonar que faltava un punt de vista de l'entorn del músic i la seva idea va ser "donar veu al món gitano i que no fos un documental narrat des d'un punt de vista paio, sinó del punt de vista familiar i gitano".

L'origen del documental se situa quan Santa, la néta de Peret, va trucar a la porta de Paloma Zapata per tirar endavant una documental que abordés la rumba catalana "d'una forma diferent a com s'havia fet" fins aquell moment. Segons ha explicat la directora, Santa havia tingut una conversa amb el seu avi abans de morir i li havia expressat aquesta inquietud, i ella va entendre que Peret volia que es fes un documental. Zapata ja coneixia a Peret des de feia uns anys perquè n'havia fet algun videoclip.

'Dolor y gloria'

Almodóvar torna a la gran pantalla amb 'Dolor i gloria', una pel·lícula que narra una sèrie de retrobaments de Salvador Mallo, un director veterà de cinema que està en decadència. Alguns d'aquests retrobaments són físics, d’altres recordats: la seva infància als anys 60, quan va emigrar amb els seus pares a Paterna, un poble de València a la recerca de prosperitat, el primer desig, el seu primer amor adult ja al Madrid dels 80, el dolor de la ruptura d'aquest amor quan encara estava viu i palpitant, l'escriptura com a única teràpia per a oblidar l'inoblidable, el primerenc descobriment del cinema i el buit, l'immesurable buit davant la impossibilitat de continuar rodant. 'Dolor y gloria' parla de la creació, de la dificultat de separar-la de la pròpia vida i de les passions que li donen sentit i esperança. En la recuperació del seu passat, Salvador troba la necessitat urgent de narrar-lo, i en aquesta necessitat, troba també la seva salvació. El darrer film d’Almodóvar té com a intèrprets Penélope Cruz, Antonio Banderas o la cantant Rosalía.

'Bel Canto. La última función'

Des d'Estats Units s'estrena el drama musical 'Bel Canto. La última función' del director Paul Weitz. Roxanne Coss (Julianne Moore), una famosa soprano, viatja a un país de Sud-americà que està sota una dictadura militar, per oferir un concert privat en una festa d'un ric industrial japonès (Ken Watanabe). Quan la reunió de diplomàtics i polítics se celebra, a la mansió hi entra un grup rebel guerriller que exigeix l'alliberament dels seus companys empresonats. Mentre estan segrestats a la casa, ostatges i segrestadors es veuran obligats a trobar la forma d'entendre's.

'Funan'

Des de França arriba 'Funan', una pel·lícula d’animació dirigida per Denis Do. Chou porta una vida tranquil·la a Phnom Penh fins que un matí la guerrilla de Kmer Rouge submergeix a Cambodja a l'horror. La població és deportada als camps i Chou es veu obligada a sofrir el segrest del seu fill de 4 anys. El seu món s'ensorra però no perd l'esperança. 'Funan' és la increïble i poderosa història d'una jove mare que lluita per salvar al seu fill i mantenir a la família unida en temps de guerra. Basada en una història real, Denis Do explica la història real de la seva mare.

'Leto'

Kirill Serebrennikov estrena 'Leto', un musical romàntic que transporta l'espectador a Leningrad, un estiu a principis dels 80 quan l'escena del rock de la ciutat està en ple apogeu. Viktor Tsoï, un jove músic que va créixer escoltant a Led Zeppelin, T-Rex i David Bowie, està tractant de fer-se un nom en aquest món. La trobada amb el seu ídol Mike i la seva esposa, la bella Natacha, canviarà la seva destinació. Junts construiran una llegenda que els portarà a l'eternitat.

'Nosotros'

'Nosotros' és un thriller de terror del director Jordan Peele. Adelaide Wilson torna al seu poble d’infància a la costa per a passar l'estiu amb el seu marit i els seus dos fills. Traumatitzada per un inexplicable succés sense resoldre del seu passat i instigada per una sèrie d'estranyes coincidències, Adelaide es veu induïda a un estat de paranoia i alerta total, cada vegada més convençuda de que li passarà alguna cosa dolenta a la seva família.

Després d'un dia tens a la platja amb els seus amics, els Tyler (la guanyadora d'un Emmy Elisabeth Moss, Tim Heidecker, Cali Sheldon, Noelle Sheldon), Adelaide i la seva família tornen a la casa per passar les vacances. Quan cau la nit, els Wilson descobreixen una silueta de quatre figures agafades de la mà dretes davant de l'habitatge. 'Nosotros' enfronta a una entranyable família d'Estats Units a un enemic tan insòlit com aterridor: una versió malèfica d'ells mateixos.

'Wheely, atrapa'l si pots!'

Aquesta setmana s’estrena en català 'Wheely, atrapa'l si pots!', un film d'animació del director Yusry Abd Halim. Narra la història Wheely, un taxi dels rangs més baixos de la societat, que haurà d'enfrontar-se a un monstruós camió de 18 rodes que és el cervell d'una banda de lladres de cotxes de luxe. I tot per salvar a la noia dels seus somnis!

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local