Primera destinació

Sitges ascendeix a la certificació Biosphere Gold

La vila puja de categoria amb aquesta certificació i es converteix en la primera destinació de Catalunya en aconseguir-la, després de Barcelona que ja és Platinium

Sitges ascendeix a la certificació Biosphere Gold. Ajuntament de Sitges

Sitges ascendeix a la certificació Biosphere Gold. Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Sitges ha renovat la certificació Biosphere i aconsegueix pujar de categoria i ser Biosphere Gold. Amb l’assoliment d’aquest objectiu, la vila es converteix en la primera destinació de Catalunya en aconseguir-la (després de Barcelona ciutat i les diferents marques turístiques de Diputació de Barcelona que són Platinium), i comparteix categoria amb Thompson Okanagan (una regió del Canadà), Gijón i La Palma.

La certificació Biosphere Gold representa que l’aposta per un model de desenvolupament sostenible de la destinació compta amb la implicació del sector privat. L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha posat en valor “la importància de la col·laboració entre l’administració pública i l’empresariat local per assolir aquesta fita, que garanteix que Sitges avança en el sentit més ampli de la paraula sostenibilitat de forma transversal”. 32 empreses i actius turístics com les platges, el Parc del Garraf o el Port d’Aiguadolç, entre altres, estan actualment adherits al compromís Biosphere.

Per aconseguir la categoria Gold, Sitges ha hagut de superar una auditoria, basada en els indicadors i fites de sostenibilitat de l’Agenda 2030 de Nacions Unides i els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Com demostra l’auditoria, entre les fortaleses de Sitges destaquen la constant evolució de la destinació, així com l’existència d’iniciatives capaces de mobilitzar l’ús de les tecnologies de la informació per generar activitats turístiques responsables, i models de gestió intel·ligents i sostenibles en l’ús dels recursos. Les accions de millora destacades són l’adhesió a la Xarxa de Destinacions Intel·ligents de Segittur i l’esforç de Sitges pel nou projecte de litoral per a unes platges més sostenibles.

Sitges treballa amb la certificació Biosphere des de l’any 2016 i és una de les destinacions pioneres en pràctiques mediambientals, sostenibles i transversals, així com en l’àmbit econòmic, social, territorial i de governança.  El regidor de Turisme, Luís Miguel Garcia, ha assegurat que “l’Ajuntament continuarà treballant per mantenir la categoria Gold i serem ambiciosos per estar al nivell de Barcelona amb la insígnia Platinium i que Sitges continuï posicionada com una de les destinacions més potents del territori”.


Biosphere Destination

Biosphere Destination és un sistema de certificació voluntària i independent basat en els principis de la sostenibilitat i la millora contínua. És una de les certificacions més reconegudes a nivell internacional i valorada positivament pels turistes que trien Sitges per gaudir de les vacances.

Nascut amb l’aval de l’UNESCO, l’Institut de Turisme Responsable (ITR) col·labora amb la SDSN-Spain (Xarxa de Solucions per al desenvolupament sostenible) per desenvolupar la connexió entre l’Agenda 2030 i el turisme a través de Biosphere, acompanyant i assessorant a destinacions i empreses en una millora cap als objectius de sostenibilitat establerts per les Nacions Unides. 
(https://www.biospheresustainable.com/es/destinos).
 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local