Mas Albornà i Entrem marquen un precedent i col·laboren per impulsar la inserció laboral de persones amb discapacitat. Mas Albornà
Redacció |
Vilafranca del Penedès
22-02-2023 10:22
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
La Fundació Mas Albornà i Entrem, Grup Cooperatiu d’Inserció Laboral, dues entitats socials de la comarca del Penedès, han marcat un precedent: col·laborar per impulsar la inserció laboral de les seves persones usuàries: “Malauradament, no és tan habitual que dues entitats d’un mateix territori comparteixin projectes i sumin esforços”, explica el director de la Fundació Mas Albornà, Joan Clotet. Entre els dos equips tenim molt més coneixement. Volem esdevenir un referent d’integració laboral”, afegeix.
Gràcies a aquesta iniciativa, fins a 12 persones amb risc d’exclusió social -discapacitat intel·lectual i trastorns mentals- que encara no han entrat en el món laboral, han començat a rebre una formació en jardineria, un curs teòric i pràctic de 70 hores. Els alumnes pertanyen d’una banda, al Servei Ocupacional d’Inserció (SOI) de Mas Albornà i per l’altra, per l’equip del Servei Prelaboral d’Entrem.
La formació és una eina fonamental per preparar el col·lectiu per al mercat laboral. Es milloren les seves competències i també les habilitats. “Un lloc de treball suposa molts canvis, personals, familiars, socials i d’independència econòmica”, assegura Clotet.
Segons les últimes dades de Dincat, només 1 de cada 5 persones amb discapacitat intel·lectual en actiu té feina, un fet preocupant perquè reflecteix l’exclusió d’aquest col·lectiu i la manca de polítiques públiques.
Mas Albornà fomenta des del 1969 la inclusió social i laboral de persones amb discapacitat intel·lectual, trastorn mental i risc d’exclusió del Penedès, oferint serveis que contribueixin a millorar la vida d’aquestes persones i a la creació d’un territori amb més compromís social. A Entrem desenvolupen activitats econòmiques i projectes sociolaborals que permeten millorar la qualitat de vida de les persones en trastorn de salut mental, discapacitat i situació o risc d’exclusió social, en el marc d’un procés d’acompanyament professional i en xarxa amb altres agents socials i econòmics del territori.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!