Xarxa de Joves Creadors

La Botiga de l'Invisible: Una experiència enriquidora per als joves creadors amb reptes i millores per al 2025

La Botiga de l'Invisible va reunir un total de 22 joves creadors i creadores per exposar i vendre els seus productes en un espai cèntric de Vilafranca

La Botiga de l'Invisible: Una experiència enriquidora per als joves creadors amb reptes i millores per al 2025. Ajuntament de Vilafranca

La Botiga de l'Invisible: Una experiència enriquidora per als joves creadors amb reptes i millores per al 2025. Ajuntament de Vilafranca

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La primera edició de La Botiga de l'Invisible, botiga efímera de la Xarxa de Joves Creadors, ha tancat les portes amb una valoració general positiva, tant per part dels participants com de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès. Instal·lada del 13 de desembre al 5 de gener a la plaça de la Constitució, l'experiència ha servit per donar visibilitat al talent jove i impulsar l'emprenedoria creativa local.

La Botiga de l'Invisible va reunir un total de 22 joves creadors i creadores per exposar i vendre els seus productes en un espai cèntric de la plaça de la Constitució. Aquesta acció forma part del programa Emprendre en Jove, impulsat per l'Ajuntament de Vilafranca a través dels serveis de Promoció econòmica i Joventut i cofinançat per la Diputació de Barcelona, i es concep com un espai de prova, perquè els i les joves puguin experimentar en un entorn comercial real.

Valoracions positives i aspectes a millorar

Un cop realitzada l'avaluació amb enquestes per recollir-ne opinions i detectar aspectes de millora, els i les joves enquestats han valorat majoritàriament sentir-se satisfets d'haver participat a La Botiga de l'Invisible, apuntant propostes de millora per a futures edicions.

En total, s'han rebut 18 respostes dels participants d'aquesta primera edició, més de la meitat dels quals es mostren bastant o molt satisfets amb l'experiència i destaquen com a principals beneficis:

-L'augment de visibilitat dels seus projectes i creacions.
-L'accés a una nova clientela, permetent vendre els seus productes en un entorn comercial real.
-L'experiència en gestió d'una botiga, un aspecte clau per a l'emprenedoria jove.
-L'enfortiment de la xarxa de joves creadors, afavorint la connexió entre participants i fomentant noves col·laboracions.

En aquest sentit, un dels aspectes més ben valorats ha estat la possibilitat de compartir espai amb altres joves amb inquietuds similars, ja que ha generat una comunitat de suport i intercanvi d'idees. A més, la ubicació cèntrica de la botiga i el fet d'estar oberta durant el Nadal han estat aspectes molt apreciats per part de les persones participants.

La regidora de Joventut de l'Ajuntament de Vilafranca, Montse Arroyo, valora "molt positivament que puguin seguir iniciatives com aquestes, doncs és una manera de promocionar els joves emprenedors que porten producte de proximitat i de qualitat."

Pel que fa a les propostes de millora recollides per a futures edicions, destaquen:

Més temps per preparar la iniciativa, ja que molts participants han trobat que la posada en marxa va ser precipitada i amb poc marge de planificació.
Millora en la comunicació interna, tant entre participants com amb l'organització, per coordinar millor la gestió i la logística del projecte.
Aspectes relacionats amb l'espai físic, com la falta de climatització, la necessitat de millorar l'ambientació del local i la seguretat.
Pel que fa a la seguretat, l'Ajuntament lamenta els fets ocorreguts després del tancament de la botiga, quan es va detectar la desaparició d'algunes obres i diners de tres participants. Aquest incident es va posar en coneixement de la Policia Local i les persones afectades van interposar una denúncia. Paral·lelament, s'ha creat un espai web on es poden consultar les peces sostretes per facilitar-ne la localització: https://vlf.cat/obres_robades

Cap a una nova edició el 2025

Després d'aquesta primera experiència, l'Ajuntament de Vilafranca i la Xarxa de Joves Creadors no descarten repetir la iniciativa el 2025, sempre amb la voluntat d'incorporar les millores detectades. A més, s'estudia la possibilitat d'organitzar una quarta edició de la Fira de l'Invisible al carrer.

Amb aquest objectiu, ja s'ha convocat una reunió de treball per planificar les accions previstes per aquest any. Les persones interessades a formar part del projecte poden contactar amb l'Espai Jove La Nau a través del correu  o del telèfon 636 935 466.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local