VNG

'La botiga de Vilanova i la Geltrú' oferirà al turisme tot allò que busqui de la ciutat

L'obertura de l'establiment reforça els preparatius de la campanya de Setmana Santa, juntament amb l'estrena d'una guia de Vilanova i les millores a l'Oficina de Turisme

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Els visitants de Vilanova i la Geltrú ja tenen un establiment únic on comprar productes relacionats amb la ciutat. A la Botiga de Vilanova i la Geltrú, situada al número 31 del carrer de Sant Joan, s'hi podran trobar des de les típiques Llunes de Vilanova, fotografies, bolígrafs, bosses, davantals, figures dels entremesos de la Festa Major, llibres, joies de plata, mocadors i altres productes d'obsequi. També s'hi pot obtenir tota mena d'informació turística de la ciutat, en català, castellà, anglès i francès.

L'Ajuntament de VNG obre aquesta botiga especialitzada en Vilanova i la Geltrú amb la finalitat de recollir en un sol punt de venda tot allò que és típic o identitari de la ciutat. Per això, s'han establert acords amb els establiments que venen aquests productes de manera dispersa (pastisseries, llibreries, joieries, etc.), per tal de poder-los servir a la Botiga de Vilanova i la Geltrú. En aquest sentit, Tomàs Álvaro, segon tinent d'alcalde i regidor de Desenvolupament local, Societat de la Informació i Promoció de la Ciutat, ha explicat que "donem l'oportunitat de mostrar en aquesta botiga els productes dels artistes, artesans i restauradors locals".

Per la seva banda, l'alcalde de VNG, Joan Ignasi Elena, ha remarcat que aquest nou espai serà tant d'ús intern, perquè "permetrà trobar a tots els vilanovins i vilanovines els productes vinculats a la ciutat", com extern, ja que "ens ajudarà a promocionar el turisme mostrant i oferint tot el que singularitza i identifica a Vilanova i la Geltrú".

El nou establiment també permetrà allargar el període de venda dels productes de temàtica festiva, com són els relacionats amb la Festa Major, el Carnaval o el festival FIMPT.

A banda de contribuir a dinamitzar l'economia de la ciutat, facilitant al visitant la trobada d'allò que és vilanoví, també es pretén fomentar la creació local. En aquest sentit, es preveu crear línies de productes de records, que podran incloure samarretes, davantals o tasses, per exemple, basades en un mateix disseny. La primera d'aquestes línies s'ha creat amb l'estètica de la botiga, obra de la interiorista Cristina Cuello.

La Botiga de Vilanova i la Geltrú ocupa un local de 60 m2 als baixos de la Casa Font i Gumà (també coneguda com a Casa Bultó i Marquès), al carrer de Sant Joan, 31-33. La decoració interior s'han basat en criteris funcionals, amb el blanc com a color dominant, en contrast amb elements molt acolorits, com el collage amb motius vilanovins situat darrera el taulell. Els productes que s'hi venen van de temàtica musical a festiva, gastronòmica, sobre patrimoni artístic i paisatgístic, entre d'altres. Farà horari comercial, de 10 a 13.30 i de 17 a 20.30 h.

Edifici de catàleg
La casa on s'ha ubicat aquest establiment és inclòs en el Pla Especial i Catàleg del Patrimoni Històric-Artístic i Natural de Vilanova i la Geltrú. Té els seus orígens a finals del s. XVIII, com a residència de la família Font, vilanovins relacionats amb l'exportació de vins. Les façanes tenen tractaments esgrafiats amb motius geomètrics, que la singularitzen dins d'una composició d'obertures i elements que es mouen estilísticament en el neoclassicisme, amb detalls de romanticisme.

Els interiors han viscut successives reformes. Des de mitjans del segle XX se la coneix també com a Casa Bultó, prenent el nom dels descendents de la família Font que la van habitar. Als anys 80 passà a acollir les dependències dels Jutjats de Vilanova i la Geltrú fins l'any 2007, quan s'estrenà el nou edifici judicial.

Millora de l'atenció turística
La Botiga de Vilanova i la Geltrú també tindrà la funció de complementar l'atenció turística que ofereix l'Oficina Municipal de Turisme del parc de Ribes Roges. A partir de demà mateix tots dos punts d'atenció podran oferir als visitants la nova guia Vilanova i la Geltrú. Gaudeix-ne!. S'hi recull tota la informació d'interès, des d'activitats per realitzar fins a allotjament. L'avantatge és que tota la informació que fins ara s'oferia en diferents fullets s'obtindrà en un sol llibret.

El mar i la gastronomia, així com el comerç, ocupen les primeres pàgines del contingut de la guia. No hi falten el cicle festiu, les fires i festivals, el patrimoni i els museus. S'hi proposen diversos itineraris urbans i també 25 cites ineludibles amb Vilanova i la Geltrú, escampades per tot el calendari. El document, il·lustrat amb fotografies, es distribuirà també als establiments d'allotjament i als museus de la ciutat. La idea és reeditar-lo freqüentment per incloure-hi actualitzacions.

D'altra banda, la millora de l'atenció als visitants es percep també de manera física, amb la reforma que ha viscut l'Oficina Municipal de Turisme. Aquest equipament ha estrenat el 2011 una reestructuració de l'espai, que li ha permès actualitzar-se i millorar les condicions de l'atenció al públic. S'ha ampliat la zona d'espera i s'ha instal·lat una pantalla que mostra un vídeo promocional de la ciutat. Estèticament, s'ha tematitzat amb motius del mar, d'acord amb l'entorn marítim que l'envolta. Aquesta oficina no havia viscut cap intervenció des de la seva creació, el 1993.

El 2010 aquest servei va atendre 17.190 persones, entre les quals destaca tant el turisme més proper com el procedent d'altres països. De les persones ateses, 3.580 venien de comarques barcelonines fora del Garraf, mentre 3.502 eren de Vilanova i la Geltrú i 158 de la resta de la comarca. D'altres indrets de Catalunya van passar per l'Oficina de Turisme 654 persones, mentre que de la resta de l'Estat espanyol en van ser 1.472.

D'altra banda, gairebé la meitat, 7.824, eren persones estrangeres. Tradicionalment França és el país més representat en el turisme de la nostra ciutat, i l'any passat en van passar per l'oficina 3.846 ciutadans. També van demanar informació turística 1.317 visitants del Regne Unit, 652 d'Alemanya i la resta venien dels Països Baixos, Bèlgica, Itàlia, Dinamarca, Irlanda, Estats Units i Argentina, entre d'altres.

Els mesos de juliol i agost es van comptabilitzar a l'Oficina de Turisme 3.787 i 4.480 persones, respectivament. De visitants a Vilanova i la Geltrú n'hi ha tot l'any, però, com és previsible, la xifra comença a ascendir al voltant de Setmana Santa i torna a baixar progressivament a partir del setembre.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local