DADES ECONÒMIQUES DEL SECTOR

2 de cada 3 ampolles de cava es destinen a l'exportació

Les vendes a l’exterior han compensat la disminució al mercat nacional

EIX. Copes de cava

EIX. Copes de cava

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Institut del Cava i PimeCava han organitzat una sessió informativa amb l’objectiu d’analitzar les dades econòmiques del sector del cava. La jornada de treball es va celebrar a la seu del Consell Regulador del Cava i va comptar amb la presència d’una cinquantena de bodegues elaboradores de Cava.

Com a continuació de la sessió organitzada el 2013 a l'Institut del Cava, el Bufet d'advocats ESCURA, assessors de l'Institut del Cava i de PimeCava, va presentar un estudi econòmic actualitzat del sector del Cava on es van analitzar els principals ratis del sector, amb un apartat especial dedicat a les petites i mitjanes empreses.

L’esmentat estudi incorpora la mitja de les dades de vendes del sector, marges, estructura de costos, percentatges, ratis, etc. En resum, les dades econòmiques de les empreses del sector del Cava.

La jornada de treball la va obrir Pere Bonet, President del Consell Regulador del Cava, on va donar la benvinguda als assistents i va tornar a demanar unitat en el conjunt del sector del Cava per tal d’aconseguir una millor imatge i prestigi del Cava.
En aquest mateix sentit Jaume Gramona, President de l'Institut del Cava, va manifestar el compromís de compartir la màxima informació entre les dues patronals i el Consell Regulador. Per la seva banda, Pere Guilera, President de PimeCava, va dir que cal aprofitar el bon moment actual de diàleg i cooperació entre les patronals i el Consell Regular del Cava.

Tot seguit Ferran Escura, Soci director de Bufet Escura i Xavier Lucea, Assessor Econòmic de Bufet Escura van presentar l’Informe econòmic.  Aquestes són algunes de les conclusions finals de l’informe, destacant-se que cal continuar apostant per aconseguir un producte màxima qualitat que es pugui adaptar a futures i noves demandes del mercat.
Si bé el sector està patint la crisis econòmica, és cert que la ralentització no és tan forta com en altres sectors. Les vendes a l’exterior han compensat la disminució al mercat nacional. De cada 3 ampolles que es produeixen de cava, 2 ja estan destinades a l’exportació. No obstant, aquesta capacitat exportadora no s’està duent a terme per a tot el conjunt del sector sino que es concentra només en algunes caves. Les petites empreses, son les que s’han vist més afectades per la crisi, precisament per la seva falta de capacitat d’accedir a d’altres mercats.

Les limitacions de venda al mercat nacional, donats els costos de producció i l’actual crisi econòmica, obligarà moltes empreses a buscar noves fonts d’ingressos relacionats amb el món del cava, així com apostar pels mercats de qualitat als efectes de diferenciar-se de la producció de baix cost. Així mateix, les petites i mitjanes empreses han d’apostar fortament per millorar la seva gestió i reinventar el seu model de negoci.

La visió general que posa de manifest l’estudi, és que en realitat dins el món del Cava hi ha diversos subsectors clarament diferenciats que han de realitzar accions diferents.

També cal destacar que malgrat les reformes que ha de realitzar el sector, hi ha aspectes molt positius com per exemple que la crisi no està castigant al sector amb la força que ho ha fet en d’altres sectors.
 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local