L'INCAVI torna a formar part de l'Organització Internacional de la Vinya i el Vi

La biòloga i enòloga Anna Puig, membre del comitè de tast de la DO Penedès, ha estat designada per formar part de la Comissió d’Enologia d’aquest organisme

Generalitat de Catalunya. Anna Puig és membre del comitè de tast de la Denominació d’Origen Penedès

Generalitat de Catalunya. Anna Puig és membre del comitè de tast de la Denominació d’Origen Penedès

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La responsable de l’Àrea de Biotecnologia de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Anna Puig, ha estat designada per la Direcció General d’Indústria Alimentària del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA) per formar part de la delegació espanyola com a experta en els grups de treball de Tecnologia i Microbiologia del Vi de la Comissió d’Enologia de l’Organització Internacional de la Vinya i el Vi (OIV). Puig ja havia format part del grup espanyol en les mateixes àrees de treball els anys 2007, 2008 i 2010.

Anna Puig és llicenciada i doctorada en Biologia per la Universitat de Barcelona (UB) i llicenciada en Enologia per la Universitat Rovira i Virgili (URV). Actualment, desenvolupa diversos projectes a l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), i concretament treballa en diferents línies de recerca en el camp de l’enologia i la viticultura a l’INCAVI. També és membre del comitè de tast de la Denominació d’Origen Penedès.

Diferents membres de l’equip tècnic de l’INCAVI han format part activament des de l’any 1986 com a experts de diferents grups de l’OIV: tecnologia del vi, microbiologia del vi, viticultura, especificacions de productes enològics, mètodes d’anàlisi... fins i tot ocupant  càrrecs de responsabilitat dins la mateixa organització com ara la presidència i la vicepresidència de la Comissió d’Enologia, la presidència del grup d’experts en Tecnologia del Vi o la presidència del grup d’experts en Microbiologia del Vi.

L’Organització Internacional de la Vinya i el Vi (OIV) és un organisme internacional de caràcter intergovernamental amb competències científiques i tècniques en el camp de la vinya, el vi, les begudes a base de vi, raïm de taula, panses i altres productes derivats de la vinya. Es va crear l’any 1924 com a Oficina Internacional de la Vinya i el Vi i en l’actualitat en formen part 45 països membres de ple dret dels 5 continents, que representen el 80% de la producció mundial del vi.

Entre altres objectius d’aquest organisme hi ha el de contribuir a l’harmonització internacional de les pràctiques i normes vitivinícoles existents i, si és necessari, elaborar noves normes internacionals amb la finalitat de millorar les condicions d’elaboració i comercialització dels productes vitivinícoles, tenint en compte els interessos dels consumidors.

Espanya, com a país membre, a través del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i a través de diferents delegacions tècniques o grups d’experts, participa en les diverses comissions i grups de treball de l’organigrama de l'OIV. Les persones que participen com a expertes en la delegació espanyola són designades anualment pel mateix Ministeri.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local