Federatur

El sector dels pisos turístics calcula que tots els apartaments estaran legalitzats en dos anys

El president de Federatur denuncia que alguns hotelers formen un 'lobby' que pressiona administracions perquè temen la competència

El menjador d'un apartament turístic a Calella. ACN

El menjador d'un apartament turístic a Calella. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El sector dels apartaments turístics de Catalunya confia que, en un termini de dos anys, tots els habitatges d'ús turístic estaran legalitzats. El president de Federatur, la patronal catalana de pisos turístics, Lluís Torrent, ha afirmat que quasi 50.000 establiments ja s'han regularitzat i ha augmentat la pressió contra el que allotgen turistes de forma il·legal. "Nosaltres som els primers interessats en treballar legalment", ha afirmat Torrent. Tot i això, denuncia que alguns hotelers formen un 'lobby' que pressiona administracions i partits polítics per incloure clàusules "incomplibles" als decrets de regularització. "Tot perquè tenen por de la competència", ha lamentat el president de la federació.

Els empresaris d'apartaments turístics carreguen contra les "traves tontes" que els posen alguns hotelers que, segons asseguren, s'han constituït en un autèntic 'lobby' de pressió per evitar que siguin una activitat regularitzada. "I tot perquè tenen por a la competència", ha lamentat el president de l'ATA, Lluís Parera.

Segons el president de la patronal catalana Federatur, Lluís Torrent, l'oposició a la declaració i legalització d'aquest tipus d'establiments va néixer a Barcelona i, per problemes puntuals a la Barceloneta, s'ha començat a estendre la por entra alguns hotelers. "I casualment molts vinculats al PP", ha assegurat Torrent que sosté que "els problemes locals han de tenir solucions locals i no posar tothom al mateix sac".

Torrent assegura que durant anys els habitatges d'ús turístic han estat en un llindar d'al·legalitat i això es podia traduir en problemes de poca professionalització o males pràctiques entre alguns empresaris. "Ens perjudicava a tots, nosaltres som els primers interessats en legalitzar l'activitat", ha afirmat Parera. Fins ara, s'han regularitzat quasi 50.000 apartaments arreu de Catalunya, dels quals 20.000 estan a les comarques gironines.

"A Girona no ens veiem com a competència, pensem que tot suma i que tots plegats guanyem", ha exposat Torrent que lamenta que les pressions hoteleres hagin provocat la moratòria a Barcelona que bloqueja la legalització de més pisos d'ús hoteler.

El president de Federatur confia que en un termini de dos, o màxim tres anys, tots els apartaments estaran registrats com correspon per normativa. "El 2018 segur que ja no es podrà treballar fora de la legalitat", ha augurat.

Torrent assegura que la pressió cap als establiment que treballen al marge de la normativa és molt forta perquè es associacions treballen colze a colze amb el Govern per localitzar-los. "Primer fem un advertiment perquè potser, per manca d'informació, no s'han legalitzat, però si continuen sense fer-ho, els denunciem i s'enfronten a multes de mínim 3.000 euros", ha detallat el president de la patronal.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local