Jornades de Viticultura organitzades per Covides a l’auditori de l’edifici de Cevipe de Sant Sadurní d’Anoia. EIX
Redacció |
Sant Sadurní d'Anoia
15-03-2016 09:30
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Més de 120 socis han assistit a les quartes Jornades de Viticultura organitzades per Covides a l’auditori de l’edifici de Cevipe de Sant Sadurní d’Anoia. Durant tot el matí del passat dijous, s’han desenvolupat un seguit de ponències relacionades amb el cultiu i la cura de la vinya. Una de les intervencions més esperades ha estat la de l’enginyer tècnic agrícola i membre de l’INCAVI, Lluís Giralt, que ha presentat els primers resultats de l’assaig sobre 5 tipus de varietats blanques (Sauvignon Blanc, Marsanne, Incrozio Manzoni, Moscatell de Gra Petit i Xarel·lo) que s’està realitzant a Sant Martí Sarroca.
A l’estudi, on treballen Covides i INCAVI conjuntament, s’analitzen aspectes com l’època de maduració, la productivitat i l’anàlisi sensorial del most i el vi elaborat, i el vigor. Tot i que l’estudi només fa tres anys que va començar, Giralt ha destacat els bons resultats de productivitat i de les característiques organolèptiques del Xarel·lo.
Les jornades han servit per a parlar d’altres aspectes vitivinícoles com el registre d’un producte fitosanitari basat en feromones de confusió sexual a càrrec de Lídia Roura, de l’empresa SEDQ. Per la seva banda, Pere Villar de Laboratoris Ilersap, ha exposat els factors que intervenen en la fertilitat dels sòls a partir d’un recull d’anys d’observació i resultats analítics. L’assessor agrònom Julián Palacios ha parlat de com allargar la vida dels ceps a través de la poda.
La trobada ha finalitzat amb un dinar de socis al restaurant Sol i Vi.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!