Sant Pere de Ribes impulsa la construcció d’un centre empresarial i l’ampliació del polígon Vilanoveta. Ajt Sant Pere de Ribes
Redacció |
Sant Pere de Ribes
14-01-2025 09:35
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Sant Pere de Ribes ha rebut aquest divendres, 10 de gener, la visita del conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Miquel Sàmper, qui s’ha reunit amb l’alcaldessa Ana Herrera a la Casa de la Vila després de la signatura al Llibre d’Honor. Una reunió que ha servit per donar a conèixer alguns dels projectes que es volen impulsar des del municipi i pels quals s’ha demanat el suport del conseller, com són el projecte i la Fundació FRED-HUB, l’ampliació del polígon Vilanoveta, la construcció d’un centre empresarial, l’ampliació de l’eix comercial de la Rambla del Garraf i l’acompanyament al sector primari per atendre les seves necessitats en temes com la producció tenint en compte el període de sequera, entre d’altres.
L’alcaldessa ha remarcat la importància de la Fundació FRED-HUB, que suposa tenir un projecte “ambiciós” amb implicació pública, privada i la universitat, en aquest cas, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), i que ha de ser “un tractor de l’activitat industrial del nostre municipi”. “Sabem que la indústria a la comarca no arriba al 10%, quan anys enrere havia estat del 20%”, i per tant, des de Sant Pere de Ribes es vol fer una “aposta clara per atraure indústria”, ha insistit Herrera.
Per això, des del consistori s’ha demanat a la Generalitat el seu suport en l’ampliació del polígon industrial Vilanova en 50.000 m2. En aquest sentit, l’alcaldessa ha indicat que hi ha empreses interessades en instal·lar-se al polígon que poden col·laborar en ser “el motor” de l’activitat econòmica i que poden unir-se al projecte del FRED-HUB, però “necessitem aquesta ampliació d’aquests metres industrials”. Ha destacat també que Sant Pere de Ribes és el municipi que té “aquesta potencialitat en creixement industrial i d’aquí la nostra petició d’aquests 50.000 m2, però també comptem amb més disponibilitat fins arribar gairebé a 200.000 m2”, tenint en compte la ubicació estratègica del polígon i el municipi i els diferents serveis que es troben a prop que faciliten la mobilitat.
L’alcaldessa també ha explicat una altra de les demandes sol·licitades a la conselleria: la construcció d’un centre de serveis a les empreses que pugui acollir projectes com el del FRED-HUB i també d’altres. “Seria un centre pioner que dotés de serveis a les empreses del polígon: amb atenció supramunicipal, formacions, connectivitat (networking) entre les empreses del polígon però també de la comarca, zones exteriors de descans, incloent el tema de la sostenibilitat i la construcció d’un carril bici que uneixi l’avinguda Roquetes amb l’eix comercial de la Rambla del Garraf”. En aquest cas, l’ajuntament ha demanat una subvenció a la Diputació de Barcelona per tal de construir aquest edifici.
Així, Ana Herrera ha posat de relleu l’aposta que fa el municipi per atraure indústria i, en aquest sentit, ha recordat que si alguna cosa “ens ha ensenyat la pandèmia és que hem de diversificar l’activitat econòmica no només al nostre municipi, sinó també arreu del país, i la indústria és un sector que ens aporta llocs de treball qualificats”.
Per la seva part, el conseller d’Empresa i Treball ha valorat el projecte del FRED-HUB i ha assegurat que en la elaboració dels pressupostos s’intentarà “encabir tot allò que se’ns demana”. Sàmper també ha tingut en compte la demanda d’ampliació del polígon, atès que la Generalitat rep “moltes sol·licituds d’empreses, especialment de l’estranger, per instal·lar-se al territori i ens demanen metres, i tenir identificats els terrenys ens va molt bé”, i ha reconegut que la ubicació és “privilegiada i es tindrà en compte”.
El vicerector de la UPC, Climent Molins, ha ressaltat el nexe entre universitat i empresa, perquè “si la universitat vol tenir un impacte en la societat no només ha de tenir el coneixement, sinó que ha de transferir aquest coneixement i això es fa a través de les empreses”. Per tant, un element com el FRED-HUB, segons el vicerector, té “un volum incalculable perquè és precisament aquest nexe, que es fa en un camp específic, i permet fer un salt endavant”.
Per acabar, el director general i vicepresident d’AKO Group, Josep Lluís Bescós, ha recordat que la cadena del fred és “fonamental” per estalviar energia i evitar el malbaratament alimentari. L’objectiu de la Fundació és buscar un ecosistema d’empreses que acompanyin a la iniciativa publico-privada i ha assenyalat que el projecte “ja està marxa amb diverses línies d’investigació, impulsant la digitalització al voltant de la refrigeració” i la intenció és ser un referent nacional i internacional.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!