Primera trobada de la Comissió d’Energia, per elaborar un Pla d’Acció de Dinamització de Polígons d’Activitat Econòmica del Penedès. Ajuntament de Vi
Redacció |
Vilafranca del Penedès
15-03-2016 15:27
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
La Fundació Pro-Penedès impulsa conjuntament amb els quatre ajuntaments de l’Àmbit Penedès, el del Vendrell, el d’Igualada, el de Vilanova i la Geltrú i el de Vilafranca del Penedès, l’elaboració d’un pla de dinamització dels polígons d’activitat econòmica de les quatre comarques implicades.
Aquest pla d’acció s’emmarca en el bloc d’economia del darrer pla estratègic d’àmbit Penedès, dins l’estratègia de “Foment d’una indústria de qualitat”, on es proposen cinc grans línies de treball. Entre elles, la “Millora dels factors de competitivitat pel que fa a infraestructures i serveis, per avançar en el concepte smart”, i on el mateix pla identifica tres factors claus: les tecnologies de la comunicació i de la informació, la mobilitat i l’energia. I una segona línia de treball que és “Millora dels factors de competitivitats pel que fa a qualificació dels recursos humans i R+D+i”.
Per avançar en el disseny i desenvolupament d’aquest pla d’acció s’han creat quatre comissions, cada una d’elles centrada en un dels factors de competitivitat industrial, identificats en el pla estratègic: la comissió d’energia, liderada per l’Ajuntament de Vilafranca; la comissió de formació, liderada per la Unió Empresarial de L’Anoia; la comissió de mobilitat, liderada per l’Ajuntament del Vendrell i la comissió de TIC, liderada per l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.
A banda de les quatre comissions hi ha el nucli motor, configurant pels ajuntament capitals de comarca i les associacions empresarials UEA, UEP i ADEPG.
El passat dimecres dia 9 de març va tenir lloc a l’edifici de l’Enològica, la primera reunió de treball de la comissió d’Energia amb la participació de diferents empreses vinculades al sector energètic, de tècnics municipals i altres entitats supramunicipals.
Al llarg de la sessió, es va presentar, com a bona pràctica en l’àmbit de l’energia, l’experiència del projecte Rubí Brilla per part de Marta Morera, tècnica de Medi Ambient de l’Ajuntament de Rubí, per fomentar la millora de l’eficiència energètica i l’increment de les energies renovables; seguidament es va dur terme una dinàmica amb els assistents, per identificar reptes en l’àmbit dels polígons, vinculats al factor energia, i es van recollir una quinzena de propostes d’actuacions a realitzar.
Serà en una segona sessió de treball prevista pel mes d’abril quan es validaran les propostes d’accions que haurà de contenir el pla de dinamització dels polígons d’activitat econòmica, de les quatre comarques implicades.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!