Acord entre Neàpolis i l'oficina econòmica de Malàisia per obrir el mercat asiàtic. Ajuntament de Vilanova
Redacció |
Vilanova i la Geltrú
29-05-2016 11:27
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Aquest dijous s'ha signat a la seu de l'Agència Pública d'Innovació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, un document d'entesa entre Neàpolis i l'Oficina de Desenvolupament Econòmic (MDeC) de Malàisia on s'expressa la voluntat de col·laboració entre ambdues entitats dedicades a la tecnologia, la innovació i la promoció de l'activitat econòmica.
Aquest acord, fruit de la relació i la feina realitzada des de fa més de cinc anys en el marc del Mobile World Congress per ambdues entitats, permetrà facilitar l'intercanvi d'oportunitats de negoci així com també l'accés per part dels emprenedors i les empreses de Catalunya i Malàisia als respectius mercats, l'asiàtic i l'europeu.
El document ha estat rubricat per l'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras i la regidora d'Innovació de l'Ajuntament de VNG, Ariadna Llorens, en nom de Neàpolis, i per la cap d'Operacions d'MDeC, Dato Ng Wan i pel director de la Divisió Digital, Wan Murdani Mohamad, en nom d'MDeC. Un cop formalitzat l'acord, la regidora d'Innovació, Ariadna Llorens, l'ha qualificat "de gran oportunitat que permetrà obrir les portes del mercat asiàtic, que es troba en ple creixement i que és un mercat pioner i lider mundial en el sector de l'electrònica i multimèdia". La regidora Llorens ha fet referència a la vinculació de Malàisia i Vilanova i la Geltrú "ja fa vuit anys que estudiants d'aquest país venen a estudiar a l'EPSEVG de la ciutat" i ha destacat la importància de l'acord tant per a Neàpolis-Vilanova i la Geltrú com per a MDeC perquè han trobat a la capital del Garraf "la porta d'entrada a Europa i Barcelona".
Per la seva banda la cap d'Operacions de l'oficina MDeC, Dato Ng Wan, ha expressat "la satisfacció per la signatura de l'acord" i la relació que la seva oficina manté amb Neàpolis "amb un ecosistema de companyies com les que també hi ha a Malàisia" i ha valorat que l'acord permetrà les empreses de Malàisia "col·laborar i tenir oportunitats per venir a Europa". Dato Ng Wan, ha afirmat la voluntat de facilitar que "les empreses de VNG i de l'estat espanyol puguin ser presents també a Malàisia i poder mostrar-los també l'ecosistema emprenedor" d'aquest país asiàtic.
En darrer terme l'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras, ha destacat l'ecosistema emprenedor i d'empreses que envolten Nèapolis i el repte "de la internacionalització d'aquestes empreses". L'alcaldessa Lloveras ha recordat que "a Neàpolis i a Vilanova i la Geltrú fa anys que vam començar a teixir aquesta complicitat i aquest treball conjunt per fer-ho possible". Així mateix, l'alcaldessa de VNG esta convençuda que el document de col·laboració servirà "per estrènyer la relació i fer possible que les empreses accedeixen al mercat asiàtic" de la mà d'MDeC.
Agenda atapeïda
L'agenda de la delegació de l'oficina MDeC en la seva visita de dos dies a la capital del Garraf ha estat farcida de reunions i trobades amb representats d'empreses i institucions gestionades per l'Agència Pública Neàpolis i per l'Agència de Competitivitat de la Generalitat ACCIO.
Destaquen les reunions i l'acord amb el Govern municipal de VNG, amb l'ADEPG i empreses de telecomunicacions; amb el Consorci Hospitalari del Garraf i amb l'equip directiu i professorat de l'EPSEVG de la UPC amb qui Malàisia manté un programa d'intercanvi d'estudiants.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!