SOM GENT DE PROFIT

Tres municipis de l'Alt Penedès inicien una campanya contra el malbaratament alimentari

Sant Quintí de Mediona, Sant Pere de Riudebitlles i Torrelavit volen conscienciar la població sobre la quantitat d’aliments encara aprofitables que es llencen a la brossa

Rosa M. Esteve, de Sant Pere de Riudebitlles, Pol Pagès, de Sant Quintí de Mediona, Miguel Delgado, de la Mancomunitat i Ramon Riera, de Torrelavit. E

Rosa M. Esteve, de Sant Pere de Riudebitlles, Pol Pagès, de Sant Quintí de Mediona, Miguel Delgado, de la Mancomunitat i Ramon Riera, de Torrelavit. E

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Amb el suport de la Mancomunitat Penedès Garraf s’enceta una campanya per conscienciar la població de la vall del Mediona-Riudebitlles contra el malbaratament alimentari i la promoció d’hàbits de consum responsables.

Sota el lema SOM GENT DE PROFIT, la campanya té per objectiu conscienciar la població sobre la quantitat d’aliments encara aprofitables que es llencen a la brossa, tant a casa com fora d’aquesta (als restaurants, comerços, a les escoles...). Per reforçar l’impacte de les actuacions, la campanya es realitzarà de manera continuada en els 3 municipis aprofitant els llaços que mantenen aquests ajuntaments de la vall del Mediona-Riudebitlles. S’iniciarà el 19 de setembre en el municipi de Sant Quintí de Mediona i finalitzarà el 12 de desembre a Torrelavit.

Al llarg de 4 mesos es facilitarà a la població del territori consells que ajudin a no llençar menjar, mitjançant una sèrie d’accions: enviament d’informació a les llars, repartiment de fulletons i penjada de cartells, tallers d’aprofitament culinari, punts d’informació en equipaments municipals, així com una proposta de col·laboració directa amb el sector local de la restauració.

La idea de la campanya és promoure un canvi de comportament i d'actitud al voltant del malbaratament alimentari i fomentar unes bones pràctiques de reaprofitament. Per  aquest motiu una part important de la campanya s’adreça als bars i restaurants de les 3 poblacions. Els establiments adherits rebran un distintiu de col·laborador en la campanya, disposaran d’informació sobre reaprofitament alimentari i, amb l’objectiu de normalitzar l’acció, oferiran als clients que no s’hagin acabat l’àpat la possibilitat emportar-se el menjar a casa.

Per al públic en general la campanya realitza dos tallers de cuina teòrics i pràctics finançats per la Diputació de Barcelona. Per una banda el “taller de conserves amb excedents de fruita i hortalisses”, per aprendre mètodes de conservació per elaborar melmelades i patés, i el “taller de cuina d’aprofitament” per aprendre a aprofitar el menjar que sobra i preparar àpats nous a partir d’aquestes sobres. Els tallers es realitzaran en els 3 municipis, seran gratuïts i haurà un tast dels productes cuinats. Les dates de cadascuna de les activitats es publicaran en els webs municipals i en la pàgina de Facebook del Servei d’Educació Ambiental, facebook.com/serveiambiental.

A Catalunya es calcula que cada any es llencen 260.000 tones d'aliments, provinents sobretot de llars, comerços i restaurants. Malbaratar aliments suposa llençar els diners que ha costat produir-los i malgastar els recursos naturals invertits.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local