Agustí Fernández de Losada i Ariadna Llorens. Míriam de Lamo
Míriam de Lamo |
Vilanova i la Geltrú
10-10-2016 17:42
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Cercar oportunitats per a Vilanova a l'exterior és l'objectiu del pla d'internacionalització que l'Ajuntament de la ciutat està començant a redactar amb el suport de la Diputació de Barcelona. L'objectiu de la iniciativa és definir els potencials de la ciutat per projectar-los a nivell internacional i així atraure-hi inversions, esdeveniments i talent. El pla, que s'ha presentat aquest dilluns al matí a l'Ajuntament, s'elaborarà entre enguany i l'any vinent i preveu comptar amb la col·laboració d'entitats i empreses de la ciutat que ja tenen contactes amb l'exterior.
La implicació d'entitats i empreses, essencial
“Volem ser una marca capdavantera en temes turístics, d'esports, industrials. Aquest pla ens pot dir què prioritzem”, ha assegurat la regidora d'Innovació i Tecnologies de la Informació i la Comunicació, Ariadna Llorens, aquest matí. Segons Llorens, el document servirà per establir “una fòrmula perquè tots els actors de la ciutat puguin desenvolupar els actius que tenen”. De fet, durant la presentació s'ha inisistit en la necessitat que empreses i entitats s'impliquin en l'elaboració i realització de la iniciativa. “Ha de ser un pla de ciutat, no només de l'Ajuntament”, ha destacat el consultor i responsable del pla, Agustí Fernández de Losada.
Anàlisi de la feina feta
El consultor ha apuntat que en la fase que s'inicia ara l'objectiu és “veure el potencial de la ciutat, dels actors que hi treballen” a més d'analitzar “què s'ha fet des de l'Ajuntament, les iniciatives internacionals que ha hagut”. En aquest sentit, Fernández de Losada ha esmentat des de les col·laboracions amb el Mobile World Congress fins al Campus de la Mediterrània o els agermanaments amb Matanzas i Merignac, o la tasca de l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Vilanova, els actors empresarials, o l'activitat del port. “Hi ha institucions que miren cap a fora des de fa molt temps i anem a buscar-los”, ha dit el responsable del pla. Així, es realitzaran entrevistes amb la voluntat de realitzar una diagnosi que estarà llesta al març, per després establir un full de ruta que quedi palès en el pla de projecció externa. Fernández de Losada ha assegurat que el document comptarà amb “un procés participatiu”, i que “tots els actors de la ciutat s'hi han de sentir molt incorporats”. “Ha de servir per dibuixar línies de treball concretes, mesurables, que es vinculin a recursos”, ha afegit el consultor.
Igualada i Granollers, dos exemples
Per a Fernández de Losada, Vilanova té “tres àmbits molt potents” que recollirà el pla d'internacionalització: la cultura, el coneixement i el teixtit associatiu i empresarial. El responsable del document també ha destacat la importància de vincular-lo amb el pla d'actuació municipal per poder executar les diferents propostes. Com a exemple de ciutats que han desenvolupat iniciatives similars, el consultor s'ha referit a Granollers, que “ha fet una aposta molt clara per la pau”, o Igualada, que vol destacar en l'àmbit del tèxtil i de la sanitat.
Més informació
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!