Treball als Barris

El barri de l’Espirall es beneficiarà per setè any d’un pla especial de foment de l’ocupació

Treball als Barris inclou accions d’orientació, formació i ocupació

El barri de l’Espirall es beneficiarà per setè any d’un pla especial de foment de l’ocupació. Ajuntament de Vilafranca

El barri de l’Espirall es beneficiarà per setè any d’un pla especial de foment de l’ocupació. Ajuntament de Vilafranca

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El passat 30 de desembre, el Servei d’Ocupació i Formació de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, va posar en marxa un nou pla especial de foment de l’ocupació al barri de l’Espirall per setè any consecutiu. El projecte Treball als Barris està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya amb el cofinançament del propi Ajuntament de Vilafranca.

Treball als Barris inclou accions d’orientació, formació i ocupació en el marc dels següents programes: Dispositiu d’inserció laboral i de formació, Casa d’Oficis la Mainada, curs de certificat de professionalitat d’Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials, suport al centre obert de La Finestra, Suport als centres sociosanitaris, Agents cívics, Manteniment de l’entorn natural del barri de l’Espirall, suport administratiu al Projecte Treball als Barris, Espirall capital humà i Espirall, fem barri.

El Dispositiu d’inserció laboral i de formació ofereix itineraris individuals formatius i ocupacionals o bé participar en accions de formació en grup de tècniques de cerca de feina, segons les necessitats de cada usuari. En tots dos casos, el participant tindrà la possibilitat de fer pràctiques a empresa i/o participar en accions puntuals de formació professionalitzadora que millorin el seu accés al mercat de treball. Durant l’any, 50 persones participaran al Dispositiu.

El curs d’Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials permetrà l’obtenció del certificat de professionalitat  en aquesta especialitat a 11 participants. Posteriorment, el 75% d’aquests participants seran contractats per l’Ajuntament per donar suport a centres sociosanitaris de Vilafranca.

La Casa d’Oficis La Mainada acull 10 joves, menors de 25 anys i amb el Graduat en ESO, que es formen i treballen en l’especialitat auxiliar d’educació especial, auxiliar de llar d’infants, dinamitzador/a d’activitats de lleure infantil i juvenil i monitor/a de menjador. Durant la primera fase de sis mesos, els alumnes rebran una beca i durant el segon semestre seran contractats per l’Ajuntament de Vilafranca. Aquests joves treballaran fent suport a les escoles públiques del municipi, principalment del barri de l’Espirall i a les llars d’infants municipals.

Els Plans d’ocupació permetran la contractació de 16 treballadors/es en atur del barri de l’Espirall assignats a projectes amb finalitat social: Suport als centre obert de La Finestra, Suport als centres sociosanitaris de Vilafranca, Agents cívics, Manteniment de l’entorn natural del barri de l’Espirall i suport administratiu al Projecte Treball als Barris.

Espirall, capital humà, se centrarà en la intermediació laboral organitzant cicles de networking per posar en contacte empreses amb professionals en cerca de feina i tallers d’iniciació a les xarxes socials.

Per últim, el projecte de Espirall, Fem Barri continuarà amb la gestió i promoció del Banc de Temps de Vilafranca del Penedès, xarxa d’intercanvi de coneixements, habilitats, serveis puntuals i relacions. També es duran a terme accions de participació ciutadana i activitats de foment del català com a eina d’inclusió social.  

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local