Redacció |
Sant Sadurní d'Anoia
27-03-2017 13:26
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
12 empreses i entitats catalanes del sector turístic han presentat aquest dilluns al matí els seus productes i serveis turístics premium –propostes i experiències autèntiques, exclusives i personalitzades- a una vuitantena d’agències de viatge i operadors turístics xinesos. Es tracta d’una de les accions més destacades del primer dia de la missió empresarial de la Generalitat a la Xina i Hong Kong, encapçalada pel conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, la directora general d’Indústria i consellera delegada d’ACCIÓ, Núria Betriu, i el director de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), Xavier Espasa, i que compta amb total amb la participació de 40 empreses catalanes dels sectors del turisme, l’alimentació, la biotecnologia i l’automoció.
En el workshop celebrat a Xangai, els professionals catalans han pogut celebrar més de 170 reunions per presentar i comercialitzar l’oferta turística catalana entre els principals agents turístics xinesos. Durant la missió, la delegació catalana també es desplaçarà a Hong Kong on hi ha previst, entre d’altres trobades professionals, un segon workshop amb més de 50 operadors turístics de la zona que suposarà 150 reunions més.
El conseller ha donat la benvinguda als professionals xinesos assegurant que “Catalunya és el destí turístic més visitat de l’Estat espanyol” i “Barcelona la quarta ciutat més visitada d’Europa”, posant de manifest la importància d’infraestructures com el Port de Barcelona i l’obertura del nou vol directe entre Barcelona i Xangai operat per Air China, que unirà les dues ciutats el proper mes de maig. Baiget ha subratllat que “el mercat xinès té molt potencial per Catalunya” i que la missió d’aquesta setmana al país asiàtic “és una mostra de l’aposta del Govern de Catalunya per aquest mercat”.
Empreses i entitats del sector turístic que acompanyen l’ACT a la Xina:
1. EATBoqueria
2. SolVIP Travel
3. Torres
4. Hotel Omm
5. Abaser
6. Associació Amics del Passeig Gràcia
7. ALS - Advanced Leisure Services
8. Hotel The One Barcelona
9. Gramona
10. Patronat de Turisme Costa Brava Girona
11. Fairmont Rey Juan Carlos
12. Turisme de Barcelona
Xina, un mercat en expansió
Xina és actualment el mercat emissor de turistes més important del món, amb 120 milions de xinesos que cada any viatgen fora del seu país. La cultura, el luxe, el shopping i els viatges d’incentius són alguns dels productes més populars entre el turista xinès. De fet, l’Agència Catalana de Turisme disposa d’un Centre de Promoció Turística a Pequín que, des de la seva posada en marxa al 2005, treballa per donar a conèixer Catalunya i estrènyer llaços amb el mercat xinès.
L’any 2016, gairebé 300.000 turistes xinesos van visitar Catalunya (el 61% del total de turistes xinesos que arriben a l’Estat espanyol). La tendència és que aquesta xifra continuï a l’alça i es calcula que al 2020 arribin a Catalunya mig milió de turistes procedents d’aquest mercat. El perfil del turista xinès que visita Catalunya és el d’una persona procedent d’una població urbana, de 27 anys o més, usuària de telèfon intel·ligent i que cerca per Internet les informacions rellevants sobre la destinació, amb estudis universitaris i/o superiors, de classe mitjana o alta, que ha realitzat anteriorment viatges de llarga distància a d’altres destinacions.
Així, aprofitant la seva estada a Xangai, el director de l’ACT ha participat en una presentació conjunta amb responsables d’Air China, companyia que a partir del mes de maig volarà directament de Xangai a Barcelona; a més, mantindran reunions amb representants d’algunes de les principals agències de viatge i operadors turístics d’aquest país.
Reunions per estrènyer les relacions comercials
En el marc del primer dia de la missió, el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, s’ha reunit acompanyat per la directora general d’Indústria i consellera delegada d’ACCIÓ, Núria Betriu, amb el China Council for the Promotion of International Trade (CCPIT) amb l’objectiu de promoure la col·laboració amb Catalunya, fomentant els intercanvis comercials i la cooperació tecnològica. Amb seu a Xangai, és l’agència dedicada a l’impuls del comerç exterior i la promoció d’inversions estrangeres del país.
Baiget i Betriu també han mantingut una trobada executiva amb la Shanghai Municipal Comission of Commerce, una institució pública del Ministeri de Comerç, que ha servit per presentar i posicionar Catalunya com una de les regions més dinàmiques del sud d’Europa davant els responsables de promoure les inversions de les empreses de Xangai al món. En aquest sentit, la delegació institucional catalana també ha visitat la companyia xinesa Bright Foods, una multinacional pública xinesa del sector de l’alimentació que es va introduir a Catalunya l’any 2015 amb l’adquisició de Miquel Alimentació.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!