FEGP

El nombre de llocs de treball del Gran Penedès augmenta "més del que s’esperava"

L’Informe de Conjuntura Econòmica revela que durant el primer semestre del 2017 els llocs de treball han seguit augmentant a les tres comarques, especialment al Baix Penedès

Presentació de l’Informe de la Federació Empresarial del Gran Penedès de Conjuntura Econòmica. Roger Vives

Presentació de l’Informe de la Federació Empresarial del Gran Penedès de Conjuntura Econòmica. Roger Vives

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Informe de la Federació Empresarial del Gran Penedès de Conjuntura Econòmica revela que durant el primer semestre del 2017 els llocs de treball han seguit augmentant a les tres comarques penedesenques, especialment al Baix Penedès (creixement del 6,7% al segon trimestre), que se situa com la tercera comarca catalana en aquest aspecte. A l’Alt Penedès (3,5%) i el Garraf (2,7%) també s’incrementen però per sota de la mitjana de Catalunya (4%).

David Moreno, de la consultora autora de l’informe Activa Prospect, ha fet públiques les dades aquest migdia en un acte al Consell Comarcal de l’Alt Penedès. Moreno ha subratllat que al Gran Penedès el nombre de llocs de treball ha augmentat “més del que s’esperava” tot destacant que és una tendència iniciada al darrer trimestre del 2014.

El que no especifica l’informe és el salari d’aquests nous llocs de treball. En aquest sentit, la vicepresident de la FEGP, Anna Cols, ha assegurat que “les xifres de les rendes de la nova ocupació, així com els perfils dels treballadors, són alguns dels aspectes que volem introduir properament per millorar els estudis d’aquest tipus”, tot recordant que “les dades són molt importants per a la presa de decisions ja que permeten conèixer les tendències de l’economia”. 

El creixement viscut al Baix Penedès se centra especialment en el sector dels serveis, amb un 7,2% (on més d’un 20% correspon a les activitats immobiliàries i als serveis empresarials), mentre que a la construcció és del 6,5% i a la indústria, del 4,8%.

El sector dels serveis també és el que propicia un augment més gran a l’Alt Penedès (4,2%); el de la indústria se situa en un 3% i, en canvi, la construcció, que on ha crescut més és a zones costaneres, únicament creix en un 1,1%. Un exemple el trobem al propi Garraf, on ha incrementat un 7,7%. A la comarca garrafina, els serveis també tenen un augment del 3,5%, mentre que la indústria ofereix números negatius: -5,7%.

Tot plegat també ha comportat un descens de l’atur, sobretot a l’Alt Penedès, on hi ha hagut un descens del 16,7% durant el segon trimestre de l’any, sent la setena comarca del rànquing català. Al Garraf s’ha reduït en un 12% i al Baix Penedès, en un 10,6%.

La sinistralitat només augmenta al Garraf

Després de més de tres anys i mig en augment, la sinistralitat laboral ha baixat a tot Catalunya (en un 2,6%), però el Garraf presenta nombres oposats en aquest aspecte, ja que ha sofert un augment del 8,6%. En canvi, a l’Alt Penedès s’ha reduït en un 4,6% i al Baix Penedès, en un 0,5%.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local