Sarroca Medieval és cada any més fidel a la realitat històrica del municipi . Ajt Sant Martí Sarroca
Redacció |
Sant Martí Sarroca
18-10-2017 10:44
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El passat cap de setmana del 14 i 15 d’octubre es va celebrar la setena edició de la fira Sarroca Medieval al conjunt monumental de Sant Martí Sarroca. Des de les regidories de Promoció Econòmica i Cultura es calcula s’ha informat que es van fer més de cent viatges amb el trenet que transportava grups d’unes seixanta persones des de baix al poble fins al recinte de la fira. A banda d’això, una part de visitants també van pujar-hi a peu.
Tot i que entre els visitants destaca el públic familiar i de la comarca, Sarroca Medieval va aconseguir aglutinar gent de totes les edats i d’arreu de Catalunya. Des de l’Ajuntament es vol ser el màxim fidels a la realitat històrica que lliga el municipi amb l’època medieval i al mateix temps, amb l’actualitat. “Volem que la fira esdevingui una oportunitat per integrar la cultura d’allò que passa i ha passat a Sant Martí Sarroca”, expliquen els regidors responsables de la fira, Joan Lluís Climent i Albert Tort.
Una mostra d’aquesta voluntat és, per exemple, el fet que la protagonista de la fira hagi estat la reina Sibil·la de Fortià, que segons relata la història va viure una temporada al castell de Sant Martí i, també, que aquest any s’hagi creat un premi amb una reproducció del segell autèntic del rei Pere III el Ceremoniós (que va ser casat, precisament, amb Sibil·la de Fortià).
Aquest any, la premiada va ser Alba Neher, una col·laboradora del butlletí local El Martinet a la qual es va reconèixer el seu esforç en haver obtingut la millor nota de la selectivitat del municipi. Sarroca Medieval combina la cultura, amb recreacions i representacions històriques, visites guiades a l’interior del castell que permeten conèixer els oficis de l’època i actuacions musicals; la gastronomia, amb un espai a la plaça de l’església on poder fer diferents degustacions, el comerç, amb un mercat medieval i sarraí i el teixit associatiu, amb la implicació de diferents entitats i associacions del municipi.
Les visites teatralitzades al castell s’han consolidat aquest any amb més de 800 entrades venudes durant els dos dies i amb una bona opinió dels visitants. Així mateix, per primera vegada, l’església ha acollit, amb l’assistència de prop de 100 persones, un concert de Lídia Pujol i el cor de Vallferosa.
L’organització fa una valoració molt positiva de l’edició de la setena Sarroca Medieval per les millores i la consolidació d’aquesta dins el calendari de fires d’aquest tipus, així com també pel fet que un any més s’ha aconseguit posar en valor tres elements que des de l’Ajuntament es consideren fonamentals: el patrimoni cultural, l’activitat econòmica i la implicació social.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!