Concurs de tast

El Restaurant Marejol supera les expectatives i reuneix 90 parelles a Tast a Cegues

Ramon Jané i Toni Carbó van guanyar una edició molt exigent amb els participants

Guanyadors del Tast a Cegues del restaurant Marejol. Eix

Guanyadors del Tast a Cegues del restaurant Marejol. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Un total de parelles van participar aquest dilluns al vespre a la cinquena edició del Tast a Cegues per parelles que organitza el Restaurant Marejol del passeig de Ribes Roges de Vilanova i la Geltrú. Enguany, el primer premi, valorat en mil euros a gastar en vi, va anar a parar a les mans de la parella formada per Ramon Jané i Toni Carbó, dels cellers penedesencs Mas Candí i La Salada. El segon premi va ser per Joan García i Jaume Cuscó, mentre que el tercer va anar a parar a mans de Damià Deàs i Xavier Roig. La ja coneguda i temuda dificultat i exigència d’aquest tast va reunir a forces elaboradors i propietaris de cellers, així com a sommeliers de prestigi, periodistes especialitzat i amants del vi d’arreu del país.

Al llarg dels darrers mesos, el màxim responsable del restaurant Marejol, Jose Gallego, ha estat preparant acurada i discretament el concurs per aconseguir oferir una selecció de nou vins molt especials, alguns d’ells veritables joies. Aquest fet fa que l’interès per participar al concurs sigui molt alt i que des de fa ja moltes setmanes no hi hagués més espai per a les inscripcions.

Per a aquesta edició la família Gallego s’ha decantat per l’Ancestral Bi de Ca n’Estruc, un xarel·lo de 2015 elaborat per Anna Martí; i el cava Turó d’en Mota 2004, un xarel·lo de Recaredo. Els vins blancs van ser el Bâtard-Montrachet  2005 de Luis Latour, un gran cru de la Borgonya; i el Sota els Ametllers 2016 del Celler La Salada, un orange wine elaborat amb malvasia de Sitges. Els vins negres es van obrir amb el Rumbo al Norte, una garnatxa de Castellà i Lleó elaborada per Comando G a partir d’un vi de finca; l’Espectacle de 2016, una garnatxa del Montsant elaborada per René Barbier; el nebbiolo italià Gaja Barbaresco 2014; i el Belat 2011 d’Albet i Noya, un Penedès força exclusiu. El sempre complex vi especial va ser un dolç-ranci de Sara Pérez de Clos Martinet, elaborat al Priorat amb un única bota de 250 litres que encara nop s’ha comercialitzat.

Val a dir que el Belat d’Albet i Noya era un vi que es va tastar fora de concurs ja que encertar-lo per complet per qualsevol dels participants tenia un premi molt especial, com era la possibilitat d’endur-se a casa una ampolla de cada vi tastat al llarg del concurs. Un premi força sucós perquè el seu valor estava pròxim al miler d’euros. Finalment, cap dels 200 concursants va endevinar el vi. Tot i això, en Jose Gallego va voler oferir un “premi de consolació” a qui més s’aproximés al seu pronòstic, com era la possibilitat de guanyar una ampolla de cava rehoboam de 4,5 litres, un Clos Damiana de 1996 de Caves Mestres, amb l’única condició que el guanyador l’havia d’obrir aquella mateixa nit i compartir-la amb tots els concursants. Aquest premi també va quedar desert, cosa que demostra la dificultat del concurs, i finalment va haver de ser sortejada entre els assistents.

Destaca també el fet que una vegada es va acabar els tast a cegues, i mentre el jurat puntuava a cada parella, es van anar descobrint una a una les diferents ampolles que van participar el concurs. Els encarregats de fer-ho van ser elaboradors o especialistes que havien concursat i que desconeixien per complet quin era el producte que anaven a presentar. Entre ells destaca la presència de Ton Mata, Toni Carbó, Christophe Brunet, Oriol Guevara, René Barbier, Albert Hernández, Josep Maria Albet, Sara Pérez i Joan Aura. També va participar al concurs el ceramista del Penedès Joan Carles Llarch, que va realitzar les ampolles de ceràmica amb les que va ser obsequiat el jurat, a més d’una àmfora, també de ceràmica, que va ser sortejada entre els assistents.

El jurat va estar presidit per Juan Luís Ruiz, primer tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica, Nova Governança i Comunicació de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú; Pere Bonet, president del Consell Regulador de la DO Cava; Francesc Olivella, director del Consell Regulador de la DO Penedès; Mercè Sangüesa, vocal titular del Consell Regulador de la DO Catalunya; Anna Vicens, presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers; Oriol Guevara, en representació de l’Associació Catalana d’Enòlegs; Emili Bou, notari; i Joaquin del Rio, catedràtic de la UPC.

Abans de començar el concurs de tast, el restaurant Marejol va voler escalfar motors amb un altre tast, en aquest cas ofert per la DO Penedès i fora de concurs, que va estar introduït per Francesc Olivella, i conduit pel periodista, escriptor i reconegut especialista en el món del vi Ramon Francàs. Al llarg d’aquest tast es va poder tastar  la Malvasia de Sitges 2017 de Torre del Veguer; l’Ancestral LD Xarel·lo Vermell 2015 de Finca Viladellops; el Xarel·lo Pairal 2013 de Can Ràfols dels Caus; el negre Samsó 2013 de Parató; i La Milana 2014, d’Albet i Noya.

Galeria d'imatges

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local