Gran pla general de la platja de Sant Sebastià de Sitges, un dels reclams turístics del municipi. ACN
ACN |
Vilanova i la Geltrú
01-04-2018 18:35
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
L'ocupació hotelera per Setmana Santa ha rondat finalment el 85% a la costa del Maresme –empitjorant lleugerament unes previsions del 90%- i han fregat el complet al Garraf, en aquest últim cas millorant de llarg unes pessimistes previsions del 50% d'ocupació. "La realitat és que s'ha superat amb molt. Estem satisfets ja que les ocupacions han estat en general molt bones, sobretot les nits de divendres i dissabte", ha assenyalat a l'ACN el president del Gremi d'Hostaleria de Sitges, Joan Anton Matas, que ha precisat que els hotels del casc urbà han ultrapassat el 95% d'ocupació en general. "Les previsions eren unes i la realitat ha estat molt més satisfactòria", ha puntualitzat Matas. Pel que fa als càmpings de la demarcació de Barcelona, aquests han omplert al 75% de mitjana llastrats per una meteorologia fresca –que ha afectat sobretot la gent amb tendes de campanya-, mentre que les reserves als apartaments turístics de Barcelona ciutat s'han situat al 80%.
"Nosaltres fem una valoració neutra d'aquesta Setmana Santa, ni bona ni dolenta", ha afirmat el president de la patronal Apartur, Enrique Alcántara, que ha reconegut però que les xifres d'ocupació han estat força similars a l'any passat. "Tot i això, el preu mig dels apartaments no s'ha recuperat", ha afegit Alcántara, que posa sobre la taula "tres motius importants" que han impedit que la Setmana Santa sigui excel·lent i amb el cartell de complet a la capital catalana. "La meteorologia no ha acompanyat del tot, la Setmana Santa ha caigut força abans en el calendari i costa més d'omplir, i els talls de carretera dels CDR no han ajudat gens", ha enumerat el president d'Apartur. "El conjunt d'aquestes coses han fet que no hagi estat una Setmana Santa fantàstica", ha lamentat Alcántara.
Per la seva banda, el president de l'Associació de Càmpings de la demarcació de Barcelona, Francesc José Caballé, també ha apuntat el "mal temps" i "la fred" com un dels principals motius d'una ocupació que s'ha mogut en general entre el 70 i el 75% als càmpings grans amb més de 2.000 llits. "El turisme de proximitat de Catalunya no ha fallat però sí que s'ha notat una lleugera davallada en el turisme estranger i molt més clara en el turisme procedent de l'Estat, que ha estat molt fluix o gairebé inexistent", ha reflexionat en veu alta Caballé. "De fet, només ha augmentat poc i s'ha notat el procedent del País Basc", ha puntualitzat el president de l'Associació de Càmpings de la demarcació de Barcelona.
A la costa del Maresme, les optimistes previsions del 90% d'ocupació per Setmana Santa han punxat lleugerament però sí que s'han mantingut per sobre del psicològic 80%. "Les previsions que apuntaven a una ocupació del 90-91-92% no es compliran i ens quedarem en un 85% de mitjana. Penso que la meteorologia adversa no ens ha ajudat gens ni mica", ha comentat el president del Gremi d'Hostaleria del Maresme, Jordi Noguera, que assegura que aquesta Setmana Santa a finals de març-principis d'abril ha fet decantar la balança del turista cap a la muntanya. "Hi ha hagut certa reticència dels clients a decidir-se per la platja, està clar", ha apuntat Noguera, que sí s'ha congratulat que el turisme de proximitat hagi despertat a última hora. "Hi ha hagut una bona resposta del turista català i també del francès", ha conclòs el president del Gremi d'Hostaleria del Maresme.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!