Redacció |
El Vendrell
22-07-2018 12:14
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
CEVIPE (Centre Vinícola del Penedès) s’ha incorporat a l’Associació Vinícola Catalana, amb l’objectiu de sumar esforços per a una millor defensa i promoció del vi català, tant als mercats nacionals com internacionals.
Amb més de 2.200 socis viticultors, CEVIPE és una empresa cooperativa de segon grau que integra 13 cooperatives vinícoles arrelades al territori de l’Alt i Baix Penedès, el Garraf, el Tarragonès, l’Alt Camp i la Conca de Barberà. Esta present a cinc denominacions d’origen diferents.
S’ha consolidat com una de les principals proveïdores de vi base i a doll per a cellers elaboradors de Catalunya, Espanya i Europa. En els seus vint-i-set anys d’història, CEVIPE ha estat pioner en l’aplicació de les tecnologies més innovadors i un referent en la modernització dels processos d’innovació en la transformació del raïm, oferint un producte de gran qualitat.
Com a cooperativa, la seva missió és la d’oferir recursos tècnics i humans per a millorar la renda econòmica dels seus viticultors gràcies a l’organització de forma cooperativa, orientant els seus objectius en un procés de millora contínua de la qualitat des del cultiu de la vinya a l’elaboració i comercialització dels vins i caves. En l’actualitat, conrea més de 6.200 hectàrees amb una producció mitjana de 55 milions de kg. anuals.
L’Associació Vinícola Catalana representa actualment al 80% dels cellers de Catalunya i el seu objectiu principal és la defensa dels interessos generals del sector i impulsar les potencialitats que el vi català ofereix, tant al nostre país com als mercats internacionals.
El grup dels elaboradors i/o embotelladors de vins tranquils és el més important que representa la patronal, ja que suposa el 52% de la comercialització total de vi català acollit a les Denominacions d’Origen Protegides catalanes, és a dir, un total de 60 milions d’ampolles de vi amb D.O, de les quals el 51% van a exportació i la resta a mercat interior.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!