Definició del mix comercial

Millores a l'edifici i més oferta "pròpia", reptes del Mercat del Centre de Vilanova

L'estudi 'Projecte de Futur. Definició del mix comercial' recomana actuacions per fer del mercat un equipament de referència en la compra d'alimentació fresca

L'informe dóna claus per a la modernització de l'equipament i la seva oferta millorant els serveis i l'horari d'obertura

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Reformar l'entorn i l'accés al Mercat del Centre, millorar l'oferta de les parades i potenciar especialitats que el facin diferent són alguns dels reptes que ha d'afrontar el mercat municipal de Vilanova per mantenir-se com a espai de referència en la compra d'alimentació fresca. Aquestes són només algunes de les recomanacions que fa l'estudi 'Projecte de Futur. Definició del mix comercial', un ampli treball que té com a objectiu "modernitzar" el Mercat i fer-ho més atractiu als compradors joves i amb un estil de vida més actiu.

La passada setmana es va presentar l'estudi als paradistes i concessionaris d'aquest equipament. El regidor de Promoció de Ciutat, Jordi Medina, es va comprometre a que el document "no es quedi al calaix. Per això és tant important calendaritzar les actuacions que es proposen i per això ja tenim reunions i trobades preparades per començar a treballar en totes aquestes qüestions." Tot i que ja va deixar clar que l'aplicació d'aquest estudi no serà ràpida, si que vol deixar lligada la planificació i la part estratègica el més aviat possible.

Sobre l'edifici municipal

L'informe alerta que l'edifici no convida a entrar al mercat, perquè no es veu què passa a dins, perquè hi ha massa activitat a l'entorn i perquè un cop dins, l'experiència no és semble còmode per al comprador per aspectes com la climatització, el manteniment i la caixa escènica. Per això una de les primeres accions que proposa és "fer transparent tot l’espai existent a peu de carrer en la façana de l'avinguda Francesc Macià, amb una gran porta d’accés". Per crida l'atenció dels potencials compradors i donar una imatge més moderna de l'equipament, l'estudi recomana, per exemple, posar dues grans lones a la façana amb una imatge publicitària del mercat, una solució barata i fàcilment muntable. Pel que fa a l'entorn del mercat, es proposa reorganitzar la càrrega i descàrrega amb horari limitat a la plaça Soler i Carbonell i reubicar allà també les parades de pagesos, que han de millorar la seva estètica, segons l'informe.

Sobre el producte que es ven

Pel que fa al producte, l'estudi elaborat per l'empresa Procom Retail alerta que la el Mercat del Centre dóna la sensació d’un mercat amb poca activitat, perquè hi ha un nombre important de parades tancades, parades amb poc producte que contrasten amb altres amb varietat i profunditat de producte i massa uniformitat en les parades i en el producte que es ven. De fet, destaca que el de Vilanova és "un mercat que no sorprèn": "No som diferents, no destaquem ni per la tipologia de parades ni pel producte, ni per la seva presentació, no tenim especialitats. No generem una experiència memorable".

Per donar resposta a aquesta necessitat, es recomana reforçar l’oferta del mercat amb sectors, formats, estils alternatius i diferencials, per exemple, ocupant les parades buides amb una oferta de productes vinculada a la compra quotidiana com ara venda i degustacions de cafès, gelats, iogurts, cerveses i llaminadures, entre moltes altres, crear espais pop–up dins el mercat i afavorir l’obertura de parades amb diferents formats. De fet, l'informe reclama una recerca més activa de nous paradistes i operadors interessants en el mercat.

I als actuals paradistes, se'ls anima a destacar i comunicar els seus trets diferencials de manera que es reforci la visualització de la varietat d’oferta que hi ha al mercat i que es trenqui amb la uniformitat actual.

Més serveis a la clientela

L'aspecte que més pot apropar els compradors al mercat són els serveis. L'estudi posa en evidència que els horaris comercials no estan adequats a les necessitats de compra de la demanda, que no s'ofereixen serveis als compradors ni de forma individual ni col·lectiva i que l'aparcament està molt mal valorat per part dels clients del mercat i és un dels serveis més reclamats pels operadors.

Per fer front a aquestes anomalies es proposa obrir dues tardes a la setmana, com fins ara, però seguides (dijous i divendres), fer complir els horaris d’obertura obligatòria amb la parada completament preparada i estudiar i valorar com a prova pilot el deixar aparcar a la plaça del Mercat dijous i divendres tarda, a més d'arribar a acords amb l'aparcament soterrat de Saba per poder donar tiquets d’aparcament gratuïts als clients.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local