Pla obert lateral del president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, participant a un esmorzar de la FEGP el 2 de maig del 2019. ACN
ACN/ Gemma Sánchez |
Vilanova i la Geltrú
02-05-2019 13:06
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha assegurat aquest dijous que no té “por” d’una “modificació o modernització” de la reforma laboral. L’endemà que els sindicats exigissin derogar la llei del 2012, el president de la patronal ha assegurat que la proposta dels treballadors es basa realment en una revisió que l’empresariat està disposat a negociar. “A través de la influència que tindrem al parlament ja parlarem amb totes les formacions polítiques perquè no hi hagin disbarats”, ha afegit, mostrant-se “convençut” d’arribar a una entesa. Respecte l’escenari post electoral, Sánchez Llibre s’ha limitat a demanar “moderació i estabilitat” al proper executiu, a qui també li ha reclamat mesures per reduir la desigualtat sociala i frenar així l’auge del populisme.
“Els sindicats fan el que han de fer”, ha dit Sánchez Llibre en referència a les proclames de l’1 de maig en què CCOO i UGT exigien la derogació de la reforma laboral que el PP va impulsar el 2012. A parer del president de Foment del Treball, en realitat, no es tracta de tombar el 100% d’aquella llei, sinó de “modernitzar-la” en base a una proposta impulsada per Podem després de la moció de censura amb què el PSOE va arribar a la Moncloa.
En un esmorzar organitzat aquest dijous per la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP), Sánchez Llibre ha dit que no li “preocupa” que el nou govern, previsiblement presidit per Pedro Sánchez, revisi el text del 2012 “per equilibrar aquelles reformes que ara estan desfasades”. Amb tot, també ha advertit que Foment del Treball i la CEOE supervisaran que els possibles canvis “no provoquin disfuncions en la competitivitat de les empreses”. “Al primer que no li interessa fer disbarats és al govern de l’estat espanyol”, ha sentenciat.
“Moderació i estabilitat”, prioritats de la patronal
Respecte l’escenari que hi ha a l’estat espanyol després de les eleccions del 28 d’abril, Sánchez Llibre ha evitat posicionar-se a favor de cap pacte entre partits, mentre ha comprat els pronòstics que assenyalen un “govern monocolor dels socialistes amb independents”. A l’espera de veure finalment quina serà la composició del proper executiu, el president de Foment del Treball ha insistit reiteradament que l’empresariat reclama una legislatura basada en “la moderació i l’estabilitat”.
Com ja va avançar Foment l’endemà de les eleccions, la patronal insta el proper govern a entomar reformes estructurals que impulsin el creixement econòmic “amb la màxima intensitat”. “Que aquest creixement comporti la generació de llocs de treball, que permeti lligar al màxim la cohesió social i que permeti eliminar les desigualtats socials i econòmiques que hi ha al país com a producte de la crisi”, ha afegit.
En aquesta línia, ha recordat les peticions “mínimes” que setmanes enrere la patronal va enviar als líders de les principals candidatures que aspiraven a arribar al govern. Estabilitzar l’impost de societats, “reorientar” l’IVA, eliminar l’impost de patrimoni, fer que l’energia sigui un element més competitiu i reduir substancialment l’economia submergida són els reclams principals que planteja Foment.
Per últim, Sánchez Llibre també ha reivindicat aquest dijous la importància d’aconseguir un gran pacte social per frenar les desigualtats econòmiques que hi ha entre classes socials, les quals, ha lamentat, “han produït una destrucció important de la classe mitjana europea”. Pel president de Foment, cal “atacar amb contundència” aquesta qüestió, ja que ha assegurat que les desigualtats estan alimentant l’auge del populisme, tant a Europa com als Estats Units.
En el cas de l’estat espanyol, Sánchez Llibre s’ha referit al cas de Vox i a la seva irrupció al Congrés, la qual ha atribuït a les diferències socials i a una qüestió “conjuntural” per un cert desencís entre els votants de partits de dreta o centre dreta. “Per això hem d’intentar, des del plantejament empresarial, que la moderació i l’estabilitat siguin els signes rellevants de qualsevol nou govern”, ha remarcat el president de Foment, tot animant els empresaris a “posar-se les piles” per forçar el nou executiu a crear el pacte social que defensa la patronal.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!