Patronal

La FEGP ha crescut un 10% en nombre d’empreses gràcies a la fusió fa dos anys d’ADEPG i UEP

Un dels problemes amb el que es troben els empresaris és la dificultat de trobar professionals qualificats per a cobrir els seus llocs de treballs

Martí Sistané i Santi Carda. Caterina Tallón

Martí Sistané i Santi Carda. Caterina Tallón

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Fa dos anys que l’Associació D’Empresaris del Penedès i Garraf (ADEPG) i la Unió Empresarial del Penedès (UEP) van decidir fusionar-se per a crear la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP). Aquest dimecres, en roda de premsa, el president de la FEGP, Martí Sistané, i el president adjunt, Santi Carda, han fet un balanç conjunt i positiu d’aquests dos anys. Sistané ha recordat que la intenció de la unió entre ambdues entitats no era una altra que la de defensar plegats els interessos empresarials del territori. La fusió els ha permés ser més eficients a l’hora de defensar aquests interessos així com l’economia de les tres comarques. Per la seva banda, Santi Carda ha remarcat que l’associació ha crescut un 10% incorporant, sobretot, grans empreses. Així mateix, s’han convertit en la cinquena associació empresarial territorial més important de Catalunya.

Des de la FEGP es comprometen a seguir treballant per les grans i petites empreses així com pels autònoms i es marquen la fita d’aconseguir 50 associats més per a arribar a la xifra de 1000 l’any 2020. Des de la Federació creuen que és important pensar en clau de país (Catalunya) però treballar en xarxa amb altres associacions empresarials i ajuntaments.

Afegeixen que queda molta feina per fer i moltes demandes per a atendre. Les demandes més destacades i transversals que fan les empreses van des de la qualitat dels professionals que es contracten passant per la millora del transport públic fins a la col·laboració dels consistoris del territori. Un dels problemes amb el que es troben els empresaris és la dificultat de trobar professionals qualificats per a cobrir els seus llocs de treballs. Des de la FEGP creuen que cal replantejar les polítiques formatives i educatives.

D’altra banda, ens trobem en un territori privilegiat, diuen, però molt mal comunicat i això acaba restant competitivitat. Des de la federació estenen la mà als governs locals per a treballar plegats ja que la municipalitat és, al cap i a la fi, la que vertebra el Gran Penedès.
Adverteixen que el model econòmic està canviant i això pot provocar una nova oportunitat per la nostra economia, sense perdre de vista, per exemple, la lluita que cal fer pel comerç de proximitat, en una era cada vegada més digital. El nou model, opinen, ha de prioritzar dues accions, la de compartir i la de col·laborar.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local