Previsions

La Direcció General de Turisme, “inquieta” pel descens del 14% de les reserves de turistes britànics a través d’operadors

La xifra contrasta amb un augment de confirmacions per als mesos d’estiu i una major oferta de places a les companyies aèries

Pla mitjà del director general de Turisme de Catalunya, Octavi Bono, captat entre empresaris en un esmorzar de la FEGP. ACN

Pla mitjà del director general de Turisme de Catalunya, Octavi Bono, captat entre empresaris en un esmorzar de la FEGP. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Direcció General de Turisme ha constatat que aquest 2019 han caigut un 14% les reserves que els turistes britànics han fet a través d’operadors privats per visitar Catalunya entre els mesos de gener i octubre, en comparació al 2018. La xifra “genera una certa inquietud” perquè estaria relacionada amb els temors dels efectes del ‘Brexit’, segons ha reconegut aquest dimarts el responsable de l’Agència Catalana de Turisme, Octavi Bono, en un col•loqui organitzat per la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP). Amb tot, Bono també ha remarcat que la caiguda general del 2019 es contraposa amb un augment del 15% en el cas de les reserves dels mesos d’estiu, mentre també augmenten les previsions de places que ofereixen les companyies àrees des dels aeroports britànics cap a Catalunya.

Bono ha detallat que l’Agència Catalana de Turisme està monotoritzant les reserves de 2.000 agències o operadors de Regne Unit amb un “seguiment exhaustiu” cada 15 dies, amb el qual comproven quines són les tendències dels turistes britànics. De gener a octubre, les reserves per visitar Catalunya se situen un 14% per sota en comparació a l’any passat, mentre que entre juny i agost, estan un 15% per sobre.

El director general de Turisme ha evitat parlar de xifres “contradictòries” i ho ha atribuït, principalment, als efectes “bons” que hauria tingut la demora en l’execució del ‘Brexit’. Bono ha apuntat que posposar fins a finals d’octubre la sortida de la Unió Europea –en comptes d’aplicar-la al març- ha permès que la temporada d’estiu quedi exempta dels efectes econòmics derivats del context polític britànic.

En aquesta línia, Bono ha posat com a exemple l’augment de places que tenen previstes les companyies aèries per enllaçar el Regne Unit amb Catalunya. Segons les dades exposades aquest matí davant l’empresariat turístic del Gran Penedès, per a aquest any hi ha un increment del 4,4% de places amb origen a aeroports britànics i destí a Barcelona, amb especial creixement en el cas dels vols procedents de Manchester, Londres i Birmingham. També augmenten un 2,7% les que tenen destinació Girona i un 11,8% les que van a Reus.

“Això no és un indicador banal”, ha subratllat Bono, que ha celebrat que les companyies aèries tinguin “suficient confiança” en el comportament turístic del mercat britànic. Amb tot, també ha reconegut que la Generalitat viu amb “certa inquietud” el comportament d’aquestes xifres contraposades, pendent dels efectes que finalment acabi tenint el ‘Brexit’ sobre el turisme de Catalunya. “No oblidem que és el segon mercat més important en nombre d’arribades i el tercer en volum d’ingressos”, ha remarcat Bono, tot recordant que el 2018 va deixar un impacte econòmic de gairebé 1.900 MEUR.

Finalment, el director general de Turisme també ha instat els empresaris del sector turístic del Penedès i el Garraf a observar “detingudament” el comportament del mercat britànic, advertint-los que pot provocar un efecte de “vasos comunicants” amb la resta de turistes europeus.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local