Pere Regull a l'esmorzar-col.loqui organitzat al Centre Àgora de Vilafranca de la FEGP. Ramon Filella
Ramon Filella |
Vilafranca del Penedès
26-09-2019 09:03
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
L'alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha assenyalat que l'Alt Penedès està entrant en un moment clau en la definició del seu futur i que cal debatre amb profonditat i amb tots els sectors implicats com ha de ser aquest futur. Regull ho ha explicat durant el trancurs d'un esmorzar-col.loqui organitzat al Centre Àgora de Vilafranca per part de la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP).
Regull ha indicat que “hem de definir què volem i on ho volem i, sobretot, ho hem de fer bé sense tancar la porta a res ni a ningú”. L'alcalde s'ha mostrat obert a la implantació de noves indústries a la comarca, però seguint “els criteris que nosaltres marquem” i ha defensat la necessitat de donar viabilitat al sector de la pagesia “perquè si no és així, ens acabarem convertint en la porta del darrera de Barcelona i la gran majoria de penedesencs hi sortirem perdent”. Sobre la tipologia d'indústria que es busca ha dit que “siguin empreses productives i que no es deslocalitzin facilment”.
La polèmica sobre el pla urbanístic de Sant Marçal-Cal Vies s'emmarca en aquestes paraules de l'alcalde vilafranquí. Precisament, l'Ajuntament de Vilafranca demanarà la retirada del pla després que així ho aprovés el ple municipal de dimarts. Al respecte de la qüestió, Pere Regull ha explicat que “és significatiu que tenint en compte que sóc el delegat territorial de la Generalitat hagi votat la retirada del pla, però per tirar endavant un projecte com aquest primer és necessari que tinguem definit el Pla Territorial del Penedès. Fer-ho al revés no porta enlloc”.
Facilitat per les empreses
L'alcalde, però, ha insistit que l'Ajuntament treballa per a que el màxim número possible de noves empreses s'implantin a la ciutat i per això s'estan enllestint millores en el funcionament municipal per a facilitar-ho. La millora més visible serà la posada en marxa d'una finestreta única per a que les empreses puguin tramitar tota la documentació de manera ràpida i eficaç. En aquest sentit ha assenyalat que “estem en un país amb un excés de reglamentació. Cal simplificar-ho tot molt més i en això estem”.
Ha valorat, a més, que l'Ajuntament de Vilafranca és un dels que tarda menys temps en pagar als seus proveïdors (15 dies des de l'aprovació de la factura) i ha avançat que hi haurà un inversió de 2 milions d'euros en la millora dels polígons industrials del terme municipal.
Per altra banda i a més llarg termini, ha plantejat el dubte sobre què passarà al Penedès quan s'obri el túnel de Vallirana de la N-340 (de manera imminent) i s'alliberi el peatge de Martorell de l'AP-7 d'aquí dos anys. Al respecte ha dit que “hem de ser conscients que la nostra comarca pot canviar molt perquè podem rebre un flux molt important de persones de l'àrea metropolitana. Hem de saber gestionar-ho i planificar-ho amb temps perquè no ens sigui un problema, sino una oportunitat”.
També ha avançat que Foment té previst invertir 3 milions d'euros en la millora de l'estació de tren de Vilafranca. El projecte, ha explicat Regull, “està en fase de licitació. Hi ha aspectes del projecte que no ens acaben d'agradar, però preferim que Foment el liciti i després ja incidirem en les coses que volem canviar”.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!