Més de 7.600 persones visiten l’edició del 2019 de la fira Sarroca Medieval. Ajt Sant Martí Sarroca
Redacció |
Sant Martí Sarroca
17-10-2019 16:55
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
L’Ajuntament de Sant Martí Sarroca ha valorat molt positivament l’edició d’enguany de la fira Sarroca Medieval, ubicada al voltant del conjunt monumental de Sant Martí Sarroca. El temps va acompanyar en tot moment i l’afluència de visitants, tot i ser massiva, es va anar fent de forma esglaonada i no es van produir aglomeracions davant les paradetes de la fira, la qual cosa va servir perquè tothom pogués passejar amb comoditat i veure els espectacles itinerants.
A banda de les paradetes relacionades amb el mercat cristià i el sarraí, n’hi havia també de productes locals. Al mig de la plaça es va cuinar durant tot el dissabte un porc sencer, que es va servir al vespre a trossos.
En aquesta edició, els espectacles de carrer no tenien un horari establert. La gent podia passejar lliurement i s’anava trobant actuacions.
En canvi, sí hi havia un horari per a la visita teatralitzada al castell. Pràcticament a cada hora, un grup d’una cinquantena de persones gaudia de les explicacions del guia. Com a novetat, en aquesta edició també s’explicava que el castell de Sant Martí Sarroca va ser un dels últims a caure sota les tropes borbòniques durant la Guerra de Successió, en una representació dramàtica en la qual un contingent de soldats afusellava un pagès català de l’època. Les entrades van quedar exhaurides per a les catorze representacions programades.
El diumenge al migdia es va viure un altre moment emotiu, amb el lliurament del segell de Pere III el Cerimoniós a personalitats que haguessin destacat pels seus valors culturals o socials. Enguany va ser guardonat el martinenc Francesc Puche, per la seva trajectòria pedagògica, com a professor i director de diversos centres docents. L’alcalde Josep Maria Padullés va tenir especial interès en poder lliurar-li personalment el guardó, com a reconeixement als seus valors i compromís amb el poble de Sant Martí. A part, aquest any es van donar dos segells més, a personalitats de fora del municipi. El regidor Víctor Pujadó va ser l’encarregat de lliurar-ne un a Joan “BonaNit”, el jove que cada vespre, megàfon en mà, s’apropa a la presó de Lledoners per desitjar bona nit als presos polítics. Per la seva banda, el regidor Joan Lluís Climent va donar el darrer segell, a l’advocat Gonzalo Boye, responsable de la defensa internacional dels exiliats polítics del Procés. Com va dir l’alcalde en la presentació de l’acte, no es tractava tant de premiar-los pel seu activisme polític, sinó pel seu positivisme davant d’un conflicte.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!